Thomas Tuchel om landslagsuppehållet

Thomas Tuchel om landslagsuppehållet

Klubblagsfotbollen tar en paus igen, då det är uppehåll för landskamper runt om Europa, bland annat. Tuchel berättade för Chelseas interna media om att han ska ägna tid åt familjen denna vecka, men ändå hålla lite extra koll på ett par av sina spelare

De kungsblå går in i uppehållet som ligaledare, efter en fin inledning på säsongen. Senast tog man en poäng mot Burnley, i en match man borde vunnit efter massiv dominans, vilket troligtvis var frustrerande för tränare Tuchel. Nu väntar alltså landslagsspel för en rad Chelsea-spelare, däribland nyligen återkomna Christian Pulisic och N’Golo Kanté; där Tuchel medgav att inte ha kontroll över spelarna kommande dagar ”skrämmer honom”.

Tuchel hoppas att alla spelare återvänder utan skadekänningar, men med speltid i bagaget, vilket för framförallt spelare som Kanté och Pulisic hade varit en bonus. Den tyske tränaren talade ut i media om den viktiga avvägningen spelarna står inför denna vecka.

”Självklart både och’, svarade Tuchel på frågan om han vad nöjd eller orolig över att skicka iväg spelare på landslagsträffar. ’Vi är å ena sidan glada för spelare som får spela för sina landslag. De är stolta över att representera sina länder, det är de bästa spelarna som blir uttagna och jag förstår fullt ut känslan det innebär.”

”Å andra sidan, hade vi gärna gett flera spelare lite vila, och behållit dem hos oss på Cobham, för att arbeta med dem här. Vi hade velat använda uppehållet för att ge dem lite ledigt, att få lite distans och kunna slappna av innan det är dags att återsamlas för en ny tuff period.”

”Grabbarna som kommer tillbaka från skador, hade vi velat se efter, men ibland ser läget ut så här, och om de kan åka iväg och få lite speltid med sina landslag är det bra. Vi tar hänsyn till var spelarna reser, och hur mycket de kommer få spela, när vi lägger kommande schema. Det är definitivt faller med spelare som N’Golo och Christian.”

”Under de senaste veckorna, har de mer eller mindre varit med oss varje dag för att jobba på att komma tillbaka i form, men det är upp till dem att åka iväg på landslagssamlingar, och förhoppningsvis får de den speltid som lyfter till nästa nivå tills de kommer tillbaka. Det är en balansgång, för även om vi hoppas att det blir så, hoppas vi att de inte drar på sig nya skador. Det gäller inte enbart N’Golo och Christian, utan alla våra landslagsspelare. Vi har ingen kontroll över dem, så ja, jag är alltid lite rädd när spelare åker iväg.”

Tuchel gav en liten inblick i sitt eget liv utanför fotbollen, då han berättade att han kommer stanna hemma mycket mer snarare än att åka iväg och bevaka fotboll på andra platser den här veckan.

”Mina planer kommer vara väldigt ointressanta, måste jag säga!’ sade en leende Tuchel. ’Jag kommer skjutsa mina barn till skolan på morgonen, och sedan hämta dem. Däremellan kommer jag gå en skogspromenad med min hund, kanske läsa någon bok och bara slappna av.”

”Jag tror inte att jag kommer se alltför många videos, jag ska försöka av stänga av lite grann, och snarare se lite på teve på kvällen. Huvudsakligen kommer jag läsa, det är mina planer. Ingenting alltför spännande!”

Källa: Chelseafc.com

Emanuel Ålund 2021-11-08 16:30:00
Author

Fler artiklar om Chelsea