Torres: - Jag måste göra fler mål
Är detta säsongen det brakar loss?

Torres: - Jag måste göra fler mål

Chelseas nummer nio håller med om att han än har mycket kvar att bevisa för att rättfärdiga den dyra prislappen.

Spanjoren, som för tillfället försöker komma tillbaka i träning från sin knäskada, erkänner att han måste göra fler mål men är samtidigt hoppfull om att så kommer bli fallet.

23 fullträffar blev det totalt förra säsongen och hans tid i Chelsea har inte varit helt bortkastad. Champions League bärgades, lika så FA Cupen och Europa League

Totalt har det blivit 37 mål på 139 matcher vilket så klart är för dåligt och långt ifrån de 81 mål på 142 matcher han gjorde för Liverpool.

"Folk kollar på mig och anser att jag borde gjort bättre ifrån mig och det är sant" säger Torres i själv i en intervju till Chelsea TV. "Anledningen att man betalar den summan för någon är för att han tidigare har bevisat att han är värd det."

"Nu är vad man måste visa att man kan ha samma värde, eller till och med högre värde, för saker man gör i Chelsea. Jag vet att jag har många saker att göra i denna klubb för att återbetala förtroendet till ägaren. Mängden mål jag gjorde förra säsongen borde vara ett minimum."

Torres fortsätter: "Jag vill kräva det av mig själv och jag har tid. Jag skrev på ett kontrakt på fem och ett halvt år och jag är säker på att framtiden är ljusare."

Vidare insisterar 29:åringen att han, trots en minst sagt knackig start på sin Chelseakarriär, inte har någon ånger över bytet från rött till blått.

"Jag är så glad över att ha gjort det tuffa beslutet i min karriär för att komma till Chelsea. Över tid kan man se all framgång vi har haft som ett lag så allt har varit värt det."

Och även om han håller med om att han måste förbättras, så tycker han ändå att viss kritik riktad mot honom varit något överdriven.

"Det har varit överreaktioner. Överreaktioner när jag missat en chans, fått ett rött kort eller träffat ribban istället för i mål. Det var en bra säsong (förra säsongen) och ett bra antal mål (23) som gav oss chans att slåss om troféer, men om du frågar folk så säger de att han skulle, och borde, gjort bättre ifrån sig.

Det är som jag sa; med mig är de bra sakerna sisådär och de dåliga sakerna riktigt illa."


Torres kämpar för att komma tillbaka efter sin knäskada och förhoppningsvis kan han då spinna vidare på den goda form han visat upp under säsongsinledningen.

Daniel Joannou2013-10-17 21:33:19
Author

Fler artiklar om Chelsea