Torsk men inte omöjligt läge inför returen
Tyst minut för att hedra offren i Kiev

Torsk men inte omöjligt läge inför returen

Och så var sviten över. Tottenham hade inför sin match mot Dnipro tagit åtta raka segrar i Europa League men i kväll åkta man på pumpen och förlorade med 1-0 efter straff vilket betyder ett svårt men långtifrån omöjligt läge inför returen på White Hart Lane.

Det pågår stora oroligheter i Kiev men en bra bit därifrån tog Dnipro Dnipropetrovsk emot Tottenham och det var minst sagt en märklig match som lagen bjöd på. Spurs lämnade kvar hela elva spelare i London men kom ändå till start med en relativt stark elva. På planen fanns Danny Rose som var tillbaka från skada och Roberto Soldado som skulle få chansen att öka på sin blygsamma målskörd. Dnipro å sin sida ställde upp med starkast möjliga lag där vi kunde hitta Yevhen Konoplyanka som var nära en övergång till Tottenham eller Liverpool för bara ett par veckor sen. Matchen inleddes med en tyst minut till minne av offren i Kiev och spelarna bar för kvällen svarta armband.
 
Stora ytor bakom Spurs backlinje
När matchen väl satte igång tog Tottenham kommandot direkt och höll i mycket boll men de bästa och farligaste målchanserna tillskrevs Dnipro som utnyttjade misstag i Tottenhams backlinje genom vassa djupledsbollar. Oftast var det dock en för dagen imponerande Brad Friedel som stod ivägen. Alltjämt 0-0. När det gäller offensiven försökte man sig igenom ett hårt jobbande och samlat Dnipro och skapade ett par heta målchanser som dock inte kunde förvaltas av bland annat Roberto Soldado.

Den andra halvleken var en av de märkligaste under säsongen för Spurs. Samtidigt som man själva skapade en hel del chanser släppte man också till mycket men inget av lagen lyckades göra mål. Inte ens när Roberto Soldado fick helt öppet mål kunde han peta in vad som skulle blivit ett viktigt bortamål. Det ska dock nämnas att spanjorens passningsspel stundtals var helt magiskt och han skapade en hel del öppna lägen för Spurs.

Efter detta var det självskrivet att matchen skulle avgöras på straff och vem var det som sköt den stolpe in om inte nämnde Konoplyanka. Jan Vertonghen som lite klumpigt drog på sig straffen fick endast ett gult kort.
 
 
Avgörs nästa vecka
Sista delen av matchen var otroligt händelserik när båda lagen skapade fantastiska målchanser men det här var missarnas match. Endast ett mål matchens igenom alltså och en viktig vinst för Dnipro
 
Trots detta får dock Spurs ses som fortsatta favoriter inför returen men man får se upp för bortamål. Vad gäller matchen närmast mot Norwich i ligan kommer man förmodligen inte vara alldeles för påverkade av kvällens match med tanke på att så pass många vilade.

Mål: Konoplyanka (81’)

Bäst i Spurs
+++ Paulinho
++ Soldado
+ Friedel
 
Laget (4-3-3):
Naughton, Dawson, Vertonghen, Rose
Paulinho, Capoue, Bentaleb
Townsend (Eriksen 64’), Soldado (Kane 85’), Chadli

Mohamed Hassan2014-02-20 21:36:00
Author

Fler artiklar om Tottenham