Manchester C - West Ham
0 - 0

Tråkigt, förutsägbart och klasskillnad
Bowen försökte, men hade svårt att komma fram

Slutresultatet skrevs till 3-0 och på många sätt kan matchen ses som ett sömnpiller då allt som gör fotbollen så magisk saknades då West Ham inte räckte till mot ett alltför starkt City.

Det som kännetecknar en bra fotbollsmatch är tempo, frejdig, dramatik, spänning och framförallt oförutsägbarhet. Allt detta saknades på Etihad då ett överlägset City trillade boll likt ett handbollsanfall utan passivt spel och West Ham var inte i närheten av att kunna störa hemmalaget.

Hammers fick sena återbud på Rice och Soucek (något som på långsikt kanske inte bara är negativt), vilket resulterade i att bänken var en avbytare kort och att två målvakter fanns med på bänken. Här måste Moyes ha bättre framförhållning, vidga sina vyer och ge plats för två ungdomar på bänken så att de åtminstone får känna på atmosfären.

Första halvlek passerade som väntat, Hammers fick vara nöjda med 0-0 efter konstant bollinnehav av City, men närmare än en stolpträff var inte City så långt.

I andra halvlek kom dock målen. Det tog bara några minuter så hade Mahrez slagit en lysande frispark till Ake som kunde nicka in första målet. Det var ett snyggt mål, likväl får inte West Ham släppa in mål på fasta situationer i en sådan här match, när hela laget är samlat måste vi kunna hålla positionerna för att ha en chans.

Därefter var matchen förlorad och det kändes som att det stod skrivet på förhand att Haaland skulle göra mål och slå rekordet mot oss och det hände också. 3-0 kom senare från Foden och ridå.

Det här var en fruktansvärt tråkig match att titta på. City kontrollerade tillställningen totalt och ett lågt stående West Ham fick mestadels agera jagande åskådare. Vi visste redan innan matchen att det skulle se ut så här och att det skulle sluta så här.

Det finns inget mer att tillägga, vi mötte ett alldeles för bra lag och det är bara att blicka framåt för söndagens match då den röda sidan av Manchester kommer på besök. Ett United som för övrigt spelar mot Brighton ikväll för den som vill få en uppfattning om våra nästa motståndare.