Trevoh Chalobah efter matchen mot Brentford
Fortfarande obesegrad när han startar vår gode Trevoh.

Trevoh Chalobah efter matchen mot Brentford

Trots besvikelsen över uteblivna 3 poäng mot Brentford tror Trevoh Chalobah att Chelsea kan ta med sig positiva saker från matchen.

Chelsea klev av planen utan gjorda mål när man under onsdagen tog sig ann London-grannen Brentford. Poängen gör dock att laget fortfarande är topp 4 i Premier League. Efter matchen reflekterar Chalobah kring helheten och det faktum att han kände att försvarsspelet kändes tryggt. Han delar även sina lagkamraters besvikelse då man inte lyckades vinna ännu en bortamatch. Chalobah efter matchen:
”Efter att ha mött Brentford på bortaplan visste vi vad som väntade, att det skulle bli en tuff match. Brentford borta är en tuff match. Jag tycker att vi klarade av dem bra och är glada över ännu en nolla, självklart positivt. De är starka och fysiska i sin press, vilket är lagets styrka, men jag tycker att vi klarade dem bra. De har några bra anfallare såsom Ivan Toney, men vi tystade ner dem. ”

”Matchen var öppen stundtals, vilket vi inte ville på förhand då vi trodde att det skulle passa dem bättre. Vi lyckades diktera villkoren till sist och spelade som vi ville. Vi pressade dem ordentligt och skapade en del chanser, men besvikna då vi inte gjorde mål och vann. Poäng och nollan är ändå positivt.”


Chalobah spelade centralt i backlinjen när Thiago Silva fick nöta bänk. Chalobah pratar i positiva termer kring Thiago Silva och Kalidou Koulibaly då han kan lära sig mycket från dem.
”Jag trivs i en trebackslinje, men det är också bra att variera. Jag känner att jag kan hjälpa laget oavsett vad coachen vill. Det är en jättemöjlighet för mig att lära från spelare som Thiago och Kalidou. Det hjälper mig mycket i flexibiliteten, som under denna coach är viktigt. Vi byter match till match, men också under matcher.”

Poängen och det faktum att Chelsea inte förlorade gör att Trevohs fina statistik, att han aldrig har förlorat en match som han har startat i Chesela. Detta lyfter in i ljuset innan match. Chalobah om detta:
”Jag såg detta nyligen. Jag hade inte riktigt koll där. Det är bra, något jag är stolt över, men jag bryr mig inte jättemycket. Det viktiga för mig är att imponera och att hjälpa mitt lag så att vi kan vinna.”

Källa: Chelseafc.com

Erik Larholm@eriklarholm2022-10-21 15:22:05
Author

Fler artiklar om Chelsea