Trevoh Chalobah förlänger sitt Chelsea-kontrakt till 2028
Minst sex år till i Chelsea-tröjan för Chalobah!

Trevoh Chalobah förlänger sitt Chelsea-kontrakt till 2028

Mittbacken Trevoh Chalobah förlängde sitt kontrakt med Chelsea så sent som ifjol, nu är det dags igen. Det existerande kontraktet sträckte sig till 2026, vilket nu omförhandlats till ytterligare två år, med option på ett års förlängning. Detta meddelade klubben idag via officiella hemsidan.

Akademiprodukten Trevoh Chalobah slog igenom i herrlaget med besked under fjolårssäsongen. Han befann sig i periferin under försäsongen men tog chansen under Thomas Tuchels vingar, vilket belönades med ett femårskontrakt. Detta presenterades den 4 november 2021. Sedan dess har klubben bytt ägare, förtroendet för mittbacken är fortsatt stort. Idag meddelade Chelsea att parterna kommit överens om att förlänga avtalet med ytterligare två år till och med 2028, där klubben har en option att förlänga kontraktet ytterligare ett år.

Familjen Chalobah har ett nära band till Chelsea, storebror Nathaniel spåddes vara John Terrys efterträdare men stannade på en handfull framträdanden för sin moderklubb. 23-årige Trevoh fortsätter däremot att hålla den kungsblå fanan högt. Fram till förlusten i Brighton under hösten var han obesegrad i 31 raka starter för sitt Chelsea. En glad Trevoh Chalobah kommenterade kontraktet enligt följande.

”Jag är överlycklig över att skriva på det här kontraktet. Det har varit en ära varje gång jag fått dra på mig tröjan, jag vill ge mitt allt för den här klubben,” säger Chalobah.

”Som alla vet har jag varit här sedan ung ålder, att få fortsätta här är varje unges dröm. Närhelst jag får chansen vill jag göra allt jag kan för klubben och blickar nu framåt. Jag vill tacka gud för detta, utan honom hade inget av detta varit möjligt. Tack också till min familj och för klubben som sätter sin tillit till mig. Nu kommer jag fortsätta ge mitt allt,” avslutar Chalobah.

Under de senaste 1,5 åren har Chalobah hunnit med 43 framträdanden för sin barndomsklubb. Chelseas generationsväxling är fortfarande ett pågående arbete, tydligt är att Chalobah kommer vara en hörnsten i den nya ledningens truppbygge. Ledningen uttalade sig genom Todd Boehly och Behdad Eghbali.

”Vi är väldigt glada över att förlänga Trevohs Chelsea-sejour. Han har varit här sedan barnsben och har vuxit ut till en exceptionell ung spelare. Han är en viktig del av vårt herrlag och vi är spända på att se vad som händer härnäst i hans Chelsea-karriär.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-11-25 12:35:43
Author

Fler artiklar om Chelsea