Trevoh Chalobah: ”Vi tar det dag för dag”
Trevoh Chalobahs förlustfria Chelsea-svit må vara över, men akademiprodukten gnuggar på.

Trevoh Chalobah: ”Vi tar det dag för dag”

Chelsea slogs ut ur ligacupen borta mot Manchester City. De kungsblå visade stundtals prov på fint spel uppe i nordväst, något som varit en bristvara på slutet. Trevoh Chalobah menar att Graham Potters spelsätt börjar märkas på laget.

Edouard Mendy hade en del att stå i på Etihad. Chelsea åt sig in i matchen, men en bit in i andra halvlek var det Manchester City som tog ledningen. Gyllene kvitteringschanser fanns, men de regerande mästarna kunde istället utöka till 2-0. Trevoh Chalobah intervjuades dagen efter nederlaget.

”Vi kunde ha fått med oss något från den matchen, men när du släpper in två mål mot Manchester City är det alltid svårt att komma tillbaka. Det är något vi får dra lärdomar av. Vi har en ordentligt viktig match på söndag där vi kan rätta till saker och ting,” säger Chalobah.

”Det kommer ta tid, dag för dag. Vi måste fortsätta ta kliv. Under matchen igår visade vi glimtar av saker vi jobbat på, det kan vi ta med oss till nästa match,” säger Chalobah.

Det tuffa spelschemat har satt sina spår i Chelseas trupp. Skadorna har lagts på hög i sydvästra London, vilket ställer krav på de spelare som faktiskt tillåts spela av läkarteamet.

”Det har varit tufft för mig,” säger Chalobah. ”Jag har spelat många matcher och det märks på kroppen, men jag måste ta mig igenom det. Vi har en match kvar [innan VM] och förhoppningsvis en seger, det är vad vi behöver för stunden.”

N’Golo Kanté i all ära, men frågan är om inte skadorna på wingback-positionerna har hämmat Chelsea mest av allt. Trevoh Chalobah får frågan om avsaknaden av Ben Chilwell och Reece James, vilka båda två missar VM.

”Den är riktigt tuff,” medger Chalobah. ”Vi försöker spela ihop oss, hitta vår identitet, vi behöver alla på plats för att hitta det. Förhoppningsvis kan vi vinna på söndag och få tillbaka alla spelare hela efter VM.”

En ljuspunkt på den för stunden mörka Chelsea-himlen är Lewis Hall. 19-åringen gjorde väldigt bra ifrån sig när han debuterade ifjol, men hamnade snabbt i skymundan igen. Skadesituationen gör sitt, men Hall motiverade verkligen sin uttagning.

”Vi såg honom litegrann förra säsongen när han kom upp och debuterade, han är en väldigt bra spelare, väldigt löpstark,” säger Chalobah. ”Det finns inget att förlora. Han gjorde det riktigt bra. Spelar han på det viset blir han en kandidat hos tränaren. Som ung spelare är det det viktigaste, att visa varför du fått chansen och vara självsäker.”

Chelseas halvdana säsongsinledning får såklart konsekvenser. Övriga lag väntar inte på att de kungsblå ska springa ikapp. Framför sig i tabellen har The Blues bland andra Newcastle, som flyger under Eddie Howes ledning.

”Det är en jättematch,” säger Chalobah. ”De är formstarka och vi spelar borta så nu ligger fokus på återhämtning. Det är något av en final för oss, vi vill gå in i VM med en höjdpunkt och tre poäng.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-11-10 22:24:12
Author

Fler artiklar om Chelsea