Trippel skadeolycka gäckar Chelsea
Demba Bas medverkan i helgens match mot Wigan är osäker.

Trippel skadeolycka gäckar Chelsea

Som lök på lagets redan sargade lax börjar sjukstugan nu sakteliga att fyllas. Petr Cech, David Luiz och Demba Ba är samtliga tveksamma till spel i lördagens hemmamöte med Wigan.

Chelseas målvakt Petr Cech och lagets nye anfallare Demba Ba ådrog sig skador av sådana magnituder i lagets senaste match mot Newcastle, att de har anmälts indisponibla till respektive landslags träningsmatcher. Demba Ba fick ansiktet ommöblerat genom en välriktad spark från Newcastles hårdföre mittback Fabricio Coloccini och var tvungen att utgå på grund av ett brutet näsben.

- Jag kan inte förstå att Coloccini inte fick ett rött kort, sade lagets interimtränare Rafael Benítez om händelsen kort efter matchens slut.

Gällande Cechs skadesituation är läget fortsatt ovisst. Tjecken har dragits med ljumskskador under merparten av säsongen och kan nu ånyo tvingas till plats på läktaren.

- Petr Cech kommer inte spela på onsdag (läs i dag) på grund av en svullen, eventuellt bruten, del av hans lillfinger. Det är ännu för tidigt att utläsa omfattningen av skadan, meddelade det tjeckiska landslagets talesman Jaroslav Kolar och förkunnade att resultatet av Cechs medicinska examination var på ingång.

Inte heller David Luiz är kurant. Den nyblivne mittfältaren har inte sedan Chelseas respass mot Swansea i ligacupen för två veckor varit aktuell för spel på grund av en strulande vad. Den brasilianske landslagtränaren, tillika Chelseabekantingen, Felipe Scolari vill inte ta några risker.

- David Luiz kommer att behöva genomgå ännu en läkarundersökning för att vi ska kunna ta ett beslut om han ska spela eller inte. Vi kommer inte att riskera något, sade brasilianaren under tisdagens presskonferens. 

Casper Danielssoncasper@chelseasweden.com2013-02-06 16:12:55
Author

Fler artiklar om Chelsea