Trossard klar för Arsenal
Leandro Trossard blir Arsenals första januariförvärv.

Trossard klar för Arsenal

När nyheten briserade under gårdagen om Arsenals förhandlingar med Brighton om Leandro Trossard var vi många som inväntade Todd Boehlys reaktion och respons. När skulle Chelseas första bud anlända? Hur högt skulle de vara? Skulle de erbjuda ett tioårskontrakt eller nöja sig med åtta? 

Vi väntade och vi väntade men väntan var förgäves. Det visade sig nämligen att Boehly var upptagen med att värva en annan ytter under gårdagen och han har enligt uppgifter lovat sin shopaholic-sponsor att bara buda på en kantspringare per dygn. Tydligen en central del av hans tolvstegsplan. Vi önskar Todd lycka till med rehabiliteringen men framförallt önskar vi Trossard välkommen till Londons ädlaste delar. 

Trossard fostrades i Gent och vann såväl cupen som ligan i Belgien innan Brighton köpte loss honom under sommaren 2019. Hos fiskmåsarna på sydkusten har Trossard utvecklats till en mångsidig och målfarlig spelare som kan användas på samtliga offensiva positioner. Han har även etablerat sig som belgisk landslagsspelare. Prislappen verkar landa på cirka 300 miljoner kronor inklusive bonusar och kontraktet sträcker sig till och med juni 2027 med en option för ytterligare en säsong.

Tjugoåttaårige Trossard är kanske inte den typen av sprakande och sprudlande anfallsförstärkning som skapar extas inom supporterleden. Han är förmodligen inte en spelare som vi kommer bygga lag eller drömmar kring. Han är dock en rutinerad och hårt arbetade spelare som kommer erbjuda bredd som vi har saknat. En färdig spelare, som kan ligan och som inte ska behöva någon utdragen anpassningsperiod. En spelare som borde kunna komma in och bidra direkt. Jag tror att det är precis vad vi behöver just nu. I Arsenal återförenas Trossard med tidigare lagkamraten Ben White men även med förra Gent-tränaren Albert "Airpods" Stuivenberg.

Varmt välkommen Leandro!

UR ARKIVET: Trossard chockade Liverpool på Anfield – gjorde hattrick

Ola Regen@Ola_Regen2023-01-20 17:45:00
Author

Fler artiklar om Arsenal