Tuchel: ”Det kändes inte som en träningsmatch”
Tuchel förbereder laget på att lyfta ännu fler pokaler kommande säsong.

Tuchel: ”Det kändes inte som en träningsmatch”

Thomas Tuchel fick för första gången som Chelseatränare se ett närapå fullsatt Stamford Bridge under träningsmatchen mot Tottenham som slutade 2-2. Den europeiska mästartränaren var imponerad av såväl atmosfären på läktaren som intensiteten på planen.

Efter att 10.000 kungsblå bevittnat säsongens sista hemmamatch i ligan mot Leicester så tog Stamford Bridge ytterligare kliv mot normalläge under onsdagskvällen. Hade inte ombyggnationen på Matthew Harding Lower pågått(ståplats på ingång!) så hade vi nog kunnat räkna med närapå fullsatt, på en träningsmatch! Champions League-trofén lyftes inför en jublande hemmapublik innan avspark, och Thomas Tuchel menade att den tilltagande publikens närvaro starkt påverkade träningsmatchen när han talade till officiella hemsidan:

”Matchen var väldigt intensiv, du kände närvaron av supportrarna”, inledde Tuchel. ”Det kändes inte alls som en vänskapsmatch de första 25 minuterna, sedan dalade intensiteten något för att accelerera igen allteftersom N’Golo Kanté fortsatte vinna dueller.”

Stora delar av matchen dominerades spelmässigt av Chelsea, och Hakim Ziyechs två mål gav oss också ledningen. Spurs lyckades dock hämta tillbaka till 2-2 på vad som egentligen var deras två enda verkligt farliga lägen i matchen. Om det rent sportsliga sade Tuchel:

”Vi borde ha vunnit. Jag är väldigt nöjd med de första 60 minuterna, vi började matchen bra. Vi återerövrade bollen snabbt, skapade bra chanser, hade bra inställning i försvaret, så i en timme var jag mycket nöjd. Sedan gjorde vi många förändringar, och tyvärr begick vi två individuella misstag som Tottenham effektivt utnyttjade för att få med sig oavgjort. Det handlar alltid om resultatet, men idag känner jag att det finns mycket att ta med sig från matchen.”

Som brukligt på försäsongen så byttes det friskt hos båda lagen, vilket såklart fick sin påverkan på matchbilden. Tuchel var särskilt nöjd med en inhoppare som vi inte fått se så mycket av på slutet, nämligen Tino Anjorin:

”Det är synd, för han[Anjorin] har hållit så hög nivå på träningarna det sista halvåret”, berättade Tuchel. ”Sedan var det en kamp om CL-platserna i ligan, viktiga matcher var tredje dag, så det fanns inte riktigt utrymme för att ge de yngre spelarna chansen. Men han visade sina kvaliteter varje träningspass, så när säsongen var över kom vi överens om att han skulle spendera försäsongen med oss och få de minuter han gjort sig förtjänt av. Tyvärr så var Tino den enda spelaren som inför första försäsongsmatchen smittades av covid-viruset och var rejält sjuk i 10-12 dagar. Det syntes idag, att hans 30 spelade minuter var ansträngande för honom. Han har haft rejält med otur i en situation han inte själv kan påverka.”

”Ärligt talat så kan jag inte bedöma honom på det jag fick se idag, för jag tror att han fortfarande är påverkad av sjukfrånvaron. Han hade vissa svårigheter att hantera intensiteten idag, men de första 5-10 minuterna var riktigt lovande. Han är självsäker, stark och kreativ. Han gör många mål och skapar lägen på träning, men jag hade önskat att han fått visa upp sig även mot Peterborough, mot Bournemouth, mot Arsenal, för att på riktigt kunna hävda sig.”

Nästa match för herrlaget är en chans på säsongens första trofé, nämligen den europeiska Supercupen mot Villareal onsdag den 11/8.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-08-05 16:28:00
Author

Fler artiklar om Chelsea