Tuchel förlänger med Chelsea!
Våran mästertaktiker förlänger!

Tuchel förlänger med Chelsea!

Chelsea Football Club är mycket glada att bekräfta att Thomas Tuchels kontrakt efter vår seger i Champions League har förlängts med två år, som man kom överens om när han anslöt till klubben.

Vår huvudtränare tog över rollen i januari och löste i Premier League en fjärdeplats, vilket säkrade vår plats i Champions League för 2021/22, men när kontraktet signerades så stod det klart att om Chelsea skulle vinna Champions League så förlängs kontraktet med Tuchel.

Under Tuchel så nådde Chelsea också FA-cupfinalen där ett enda Leicester-mål besegrade oss, men den stora titeln togs två veckor senare när Manchester City besegrades i en minst sagt imponerande uppvisning i Porto.

Om förlängningen av hans kontrakt sade Tuchel:

"Jag kan inte föreställa mig ett bättre tillfälle för en kontraktsförlängning. Jag är tacksam för upplevelsen och förtroendet och är mycket glad över att stanna”.

“Det kommer att komma mycket mer och vi ser fram emot våra nästa steg med ambition och mycket förväntan”, säger tysken.

Marina Granovskaia sa efter det stod klart om Tuchels förlängda kontrakt att
"När Thomas anslöt till oss i januari fanns det fortfarande så mycket att spela för hemma och i Europa. Han kom in med ambitioner och blev omedelbart en integrerad del av Chelsea-familjen”, säger hon.

“Att ta oss tillbaka till topp fyra i Premier League var avgörande, och vi kunde inte vara lyckligare med vår framgång i Champions League som krönte en anmärkningsvärd säsong i Chelsea”.

"Vi är naturligtvis oerhört glada över att behålla Thomas i ytterligare två år och ser fram emot fler prestationer under de kommande säsongerna”, avslutar Marina.


På Tuchels 30 matcher har det blivit 19 segrar och bara fem förluster, med bara 16 insläppta mål. Vår huvudtränare har fått mycket beröm för att ha byggt lagets framgångar i slutet av säsongen på ett enastående sätt och i synnerhet försvarsspelet.

Förutom att säkra Champions League-fotboll till nästa säsong blev Tuchel på lördagen den första tränaren att nå Champions League-finalen med två olika klubbar. Till skillnad från föregående säsong med Paris Saint-Germain ledde Tuchel Chelsea till en historisk seger för att lyfta vår andra Champions League-trofé.

En otroligt bra nyhet som var väldigt väntad, men så skönt att det äntligen är bekräftat och klart.

Källa: Chelseafc.com

Daniel Karlsson2021-06-04 17:52:00
Author

Fler artiklar om Chelsea