Tuchel förväntansfull inför matchen
Det stora testet är imorgon för våra grabbar.

Tuchel förväntansfull inför matchen

Thomas Tuchel tror att vår resa till Anfield kommer att vara det perfekta tillfället för våra spelare att visa vad de går för efter en positiv start på säsongen, även om han har varnat för att Liverpool kommer att vara ett annat lag än laget vi slog i Merseyside i våras.

Då visade sig Mason Mounts briljanta mål vara det vinnande målet när Chelsea tog hem alla tre poängen. Liverpool saknade dock sin formidabla defensiva duo Virgil van Dijk och Joel Matip, som båda har varit med under hela denna period när Liverpool slog Norwich och Burnley i tidigare matcher.

Det får väl tilläggas att motståndet de har stött på hittills är inte av den högre kalibern i ligan.
Framförallt har Van Dijks återkomst förändrat Jurgen Klopps försvar och gör dem till en ännu tuffare motståndare än för fem månader sedan, enligt Tuchel.

"Det är verkligheten och vi bör inte gömma oss från den. Liverpool med Van Dijk är ett annat Liverpool än utan Van Dijk. Det är inte bara hans kapacitet och prestationsnivå utan också att han får alla omkring honom att känna sig mer bekväma och starkare. Tillsammans med Matip är det en enorm uppgradering från mars, och med alla åskådare tillbaka på Anfield kan också vara en stor faktor”, säger Tuchel.

"Du kommer inte att kunna höra dig själv eller kommunicera lika enkelt som det var utan åskådare så det kommer kanske bli svårare att undkomma tryck i trånga situationer”.

Men Chelsea har också två vinster av två möjliga i Premier League, då har man också mött betydligt bättre motstånd än Liverpool. Efter att ha vunnit UEFA Super Cup i Belfast i början av månaden, vilket vi fick spela och dessutom vinna eftersom vi vann Champions League-titeln så minnesvärt i maj.

Det ger Tuchels mannar tro på att de med hjälp av tränarens attityd och drivkraft kan jaga de lag som slutade ovanför oss i ligan förra säsongen, till exempel just Liverpool.

"Vi känner oss också väldigt trygga, samspelta och vi känner varandra allt bättre och bättre. Vi hade några bra upplevelser tillsammans och jag har en känsla av att vi är redo för en kamp på den nivån igen”, säger tysken.

Romelu Lukakus andra sejour som Chelsea-spelare kunde inte ha börjat mycket bättre då han gjorde en dominant insats på Emirates förra helgen. Medan Tuchel förväntar sig att den tidigare Everton-spelaren kommer att vara redo för utmaningen igen när han återvänder till Merseyside, medger han att en betydande uppgift väntar så tidigt i hans andra sejour.

"Han hade nu en match med oss som var ganska imponerande och en mycket bra start så från och med nu är vi i detaljer för att anpassa oss och för att ansluta bättre och bättre. Testet är imorgon på Anfield och vi får se men när vi värvade honom visste vi att han var en mycket erfaren spelare när det gäller stora matcher”, förklarar Tuchel.

“Han älskar den här typen av matcher och det är därför jag förväntar mig det bästa vi kan se från honom just nu”.

“Jag är inte säker på om han redan har nått toppnivån, inte för att han bara har en match i benen, men förhoppningsvis kommer han att få en bra match imorgon eftersom han är en kille som älskar tuffa och stora matcher likt denna”, avslutar Tuchel.

Tuchel vill att hans spelare ska vara modiga och trivas på en av de tuffaste arenorna som man kan besöka.

"Varje gång du spelar på Anfield mot Liverpool är det en av de tuffaste utmaningarna du kan möta i europeisk fotboll. Efter det är du mycket smartare om var du är och vad din kapacitet är”.

“Det är så här imorgon. Vi fick en bra start och Liverpool fick en bra start så imorgon kommer vi att kämpa från första minuten för att få ett bra resultat men det kommer att bli en enorm utmaning. Inget resultat kommer att bli avgörande för säsongen, men det är klart att vi kämpar för att det är de prestationerna vi vill visa upp”, avslutar tränaren.

Det stora riktiga testet blir ju imorgon då vi gästar Anfield för mötet med Liverpool. Matchen går av stapeln imorgon klockan 18.30.

Källa: Chelseafc.com

Daniel Karlsson2021-08-27 22:34:22
Author

Fler artiklar om Chelsea