Tuchel: ”Hela truppen kommer behövas”
Tuchel med sikte på Elland Road och tre nya poäng!

Tuchel: ”Hela truppen kommer behövas”

I en intervju med officiella hemsidan berättar Thomas Tuchel om vikten av bredden i Chelseas trupp kommer ha under säsongens slutspurt.

Tuchels mannar är i riktigt bra form och har inte bara klarat av en februarimånad som innehöll riktigt tuffa matcher med goda vitsord, man har gått obesegrad och endast släppt in två mål bakåt.
Tysken om utmaningarna med det täta matchandet:

”När du deltar i tävlingar som Premier League, Champions League och de inhemska cuperna så är det omöjligt att direkt veta vilka elva spelare du ska använda.
Vem som än befinner sig på planen förtjänar att vara där, men vi kan inte spela dem för sakens skull. Vi har haft några intensiva möten och bortamatcher som innebär resdagar, vi har en del sömn att ta igen efter Atletico, Man United och Liverpool.”


Den senaste viktorian och hållna nollan kom mot Carlo Ancelottis Everton. Thomas Tuchel tog då ut en startelva som fick somliga att höja på ögonbrynen, särskilt med de föregående prestationerna och resultaten färskt i minnet.
Uttagningen var inte lätt för honom, men Tuchel är trygg i sin motivering:

”Senast[Mot Everton] var rätt tillfälle att rotera, det var ingen tvekan från min sida, för alla på planen förtjänade sin chans. Vissa förändringar gjordes även med den offensiva strukturen i åtanke, då vi mötte ett lag som till viss del spelade med man-man-försvar. Vi tog ut laget med något mer snabbhet och djupledsspel i åtanke.
Varje förändring har ett syfte. Du kan inte bara säga att du litar på dina spelare – du måste låta dem spela och de måste visa det.”

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-03-11 17:23:38
Author

Fler artiklar om Chelsea