Tuchel: "Jag är helt nöjd med truppen"
Tuchel är minst sagt nöjd med köpet av Lukaku!

Tuchel: "Jag är helt nöjd med truppen"

Med exakt en vecka kvar på sommarens transferfönster har Thomas Tuchel förklarat att han är nöjd med både storleken och kvalitén på sin Chelsea-trupp, liksom lagandan i den.

Laget har gjort en utmärkt start på säsongen 2021/22 och tog hem segern i UEFA Super Cup innan de vann två raka matcher i Premier League utan att släppa in ett mål. Den senaste av dessa segrar kom på Emirates i söndags när Romelu Lukaku, vår senaste värvning, öppnade sitt målkonto 15 minuter in i sin andra debut för klubben.

Belgaren är den enda högprofilerade ankomsten hittills detta fönster, men Tuchel har indikerat att han är mer än nöjd med de alternativ som för närvarande är tillgängliga för honom.

“Jag är helt nöjd med vår trupp och de alternativ vi har. Det är inte den största truppen. När vi saknade Christian Pulisic mot Arsenal betydde det att alla andra spelare var med i truppen, med 18 utespelare plus målvakterna”, säger tysken.

"Det betyder att vi inte har den största truppen men vi har en väldigt konkurrenskraftig trupp på alla positioner och det är nödvändigt eftersom vi spelar många tävlingar den här säsongen”.

"Vi har klubblags-VM som kommer upp i december och vi har en ganska unik situation där vi spelade väldigt länge i EM och Copa America så om vi vill utmana behöver vi hålla den här typen av nivå”, fortsätter Tuchel.

Vår tyske tränare lägger stor vikt vid relationen och andan i omklädningsrummet och nämner det som en viktig faktor i vår Champions League-triumf förra säsongen.

Blandningen av talangfulla unga spelare som hungrar efter framgång med erfarna veteraner som för vidare sin erfarenhet och sitt kunnande har stått laget i godo de senaste säsongerna. Därför tror Tuchel att nyckeln är att skydda gruppdynamiken och se till att laget är sammansmält.

"Det handlar också om att bygga en stark grupp eftersom det kanske var nyckeln under det senaste halvåret och att vi spelade med ett starkt band och en bra laganda", förklarar han.

"Det här blir utmaningen för mig och för teamet att vi skapar den här atmosfären igen och att alla är redo att ta svåra beslut och fortsätta driva laget. Om vi gör det kan vi uppnå mer än om vi inte gör det."

Tuchel var mycket nöjd med sin nya centerforwards individuella uppvisning och berömde den dimension Lukaku ger lagets anfall.

“Hans profil ger oss något som vi inte hade så mycket förut. Han har lite djup i sitt spel, han kan hjälpa till att övervinna pressning med långa bollar och komma nära boxen, men vi kan också spela in i honom när det finns försvarare i ryggen eftersom han är en mycket fysisk spelare”, enligt Tuchel.

"Vi förlorar fortfarande inte vår styrka från motattacker eftersom han gillar att springa in i öppna ytor. Han var alltid involverad och det var väldigt trevligt att se. Jag tror verkligen att ingen gillar att spela mot honom”

“Alla är medvetna om hans fysik men också om hans länkspel och kvaliteter för att attackera ytan och det ger en annan dimension till vårt spel. Nu är det vårt jobb att inte förlora våra andra styrkor, vilket är arbetstakten och laginsatsen med intensitet mot bollen. Vi måste föra allt samman”, avslutar tränaren.

Att det finns en ännu högre nivå att nå mot för
Europa mästarna ger stor spänning till lagets supportrar, varav Lukaku naturligtvis är en. 28-åringen har återvänt till sydvästra London 10 år senare som en helt annan spelare och person, en fotbollsspelare som Tuchel nu tror är hela “paketet” och en som kan sparka oss till ännu större framgång den här säsongen.

"Det handlar inte bara om Romelus kvaliteter och färdigheter. Det är alla hans egenskaper som gjorde honom så lovande för oss, åldern, upplevelsen, att han är ett Chelsea-fan och han var alltid ett Chelsea-fan vars dröm var att göra det i den här klubben".

"Detta är vad vi har känt från dag ett med hans personlighet. Han har spelat för storklubbar förut och jag hoppas att det tar bort pressen från våra unga killars axlar. Det är inte rätt tid nu för för mycket beröm eller firande. Vi måste bara fortsätta", avslutar Tuchel. 

Chelsea beger sig till Liverpool på lördag för stormatch mot den röda sidan av staden.

Källa: Chelseafc.com

Daniel Karlsson2021-08-24 16:12:00
Author

Fler artiklar om Chelsea