Tuchel om dagens CL-lottning

Tuchel om dagens CL-lottning

Chelsea lottades ju mot Real Madrid och i samband med dagens presskonferens inför Middlesbrough så svarade tysken på ett par frågor angående spanska ligaledaren.

Tuchel beskriver matchen som en 'tuff utmaning' till chelseafc.com och nämner bland annat faktumet att fans denna gång kommer finnas på plats på Bernabeu vid andra mötet - förra säsongen spelades bakom stängda dörrar i Porto. 
''Tuff dragning. Utmaningen kan egentligen inte bli mycket högre än att spela returen på Bernabeu med åskådare. Det är en stor utmaningen och det är även stor förväntan och spänning runt mötet och matcherna. Vi vet vad som väntar och det kommer bli tufft''.

Om Chelsea avancerar väntar Manchester City eller Atlético Madrid i semifinalen och Tuchel betonar att han är glad över att undvika en engelsk opponent i kvartsfinalen i europeisk turnering. 
'‘Det är inte det viktigaste att undvika engelskt motstånd men det är en stor europeisk kväll och det är alltid nice att då ställas mot europeiska konkurrenter och att inte spela mot engelska lag i det här skedet. Vi spelar redan så många tillfällen mot varandra i inhemska turneringar''. 

På frågan om fans borde tillåtas på matchen trots eventuella sanktioner riktade, otroligt nog mot klubben, så hoppas Tuchel på att en lösning är gjord vid denna tidpunkt. 
''Det skulle vara en nackdel att inte få ha fans på plats. Generellt är matcher som dessa för åskådarna och matchutvecklingen kan ändras så mycket med fans på plats så förhoppningsvis har vi funnit en lösning. Alla i klubben och i styrelsen kommer att kämpa för den chansen. 

Jag vet faktiskt inte hur stor möjligheten är. Dessa matcher, egentligen alla matcher, är alltid för åskådarna. Det är verkligen en annan match med fans runtom arenan''. 


Vi får hoppas kunna vara på plats...

Mattias Henriksson 2022-03-18 19:33:14
Author

Fler artiklar om Chelsea