Tuchel om förlusten mot City

Efter att ha sett sitt lag möta ett nederlag borta mot Manchester City, efter att De Bruyne avgjort på egen hand, reflekterade Thomas Tuchel över vad som var huvudanledningen till att man förlorade matchen

Chelsea ligger nu hela 13 poäng bakom serieledande Manchester City, efter att resultatmässigt ha upprepat mötet lagen emellan i september, på Stamford Bridge. Mot ett så tufft motstånd, var det anfallsspelet snarare än försvarsspelet, som gjorde den tyske tränaren besviken.

”Vi förlorade på grund av en individuell prestation, under en spelsekvens idag’, menade Tuchel då han inför media gav sin analys kring matchen. ’Vad gäller attityd och hängivelse kring det defensiva arbetet är jag nöjd, då vi inte släppte till så många farliga lägen. Vi höll City till en minimal nivå där de kunde skapa målchanser, vi höll dem till en väldigt låg nivå kring farliga inspel och inlägg.”

”Vi var uppmärksamma, aktiva, och ständigt aggressiva där vi höll ett kompakt försvar. Under första halvlek hade vi bra lägen i kontringar, bra lägen att växla offensivt – vilka vi slösade bort. Under andra halvlek vann vi mer bollinnehav så själva reaktionen efter målet var bra. Vi ha de lägen, halv-lägen, inlägg att kvittera på.”

”Med samma prestation har vi tidigare vunnit mot dem, med samma prestation kan man även spela oavgjort med dem. Sedan kan man självklart förlora på grund av en individuell prestation av Kevin De Bruyne, vilket var avgörande. Vi hade problem i offensiven idag, med att visa upp den kvalitet som behövs för att göra det första målet och skapa lite oreda för dem.”

Tuchel betonade att hans lag inte skapade de lägen som spelidén brukar motivera.

”Vi hade kunnat ha många fler chanser om vi hade haft bättre timing, bättre precision. Så enkelt är det. Under första halvlek hade vi 8-9 omställningslägen, och av dessa hade vi inte en enda touch i målområdet. Det är det jag är kritisk mot. Att du missar ett läge är inget konstigt. Alla vill göra mål på varje bra läge och självklart får du inte särskilt många sådana i toppmatcherna. För att vara effektiv behöver du lite flyt, och ett lugn, men vi hade kunnat skapa fler lägen.”

”Bollförlusterna skedde för tidigt och var för enkla, beslutsfattandet och timingen var inte på den nivå som krävs i dessa matcher.”

Källa: chelseafc.com