Tuchel om lagets mentala status
Det är tufft nu! Spelare på denna nivå skall inte förlora matcher för att de mentalt inte är där.

Tuchel om lagets mentala status

Efter förlusten mot Southampton medger Thomas Tuchel att han är orolig för den mentala inställning som laget visar.


Som vanligt denna säsong började Chelsea matchen bra, men till skillnad mot Leeds-matchen tog laget denna gång ledningen. Raheem Sterling gjorde sitt tredje mål för säsongen.
Tyvärr kvitterade hemmalaget strax därefter och lyckades även med konststycket att göra sitt andra mål på Chelsea redan innan paus. Thomas Tuchel uttalar dig i frågan:

“Vi är inte tuffa nog för att vinna denna typ av bortamatcher just nu. Det var samma sak mot Leeds. I den matchen pratade vi om att problemen uppstod när vi inte kunde göra mål under matchens 25 första minuter där Leeds sen fick oss att tappa vårt spel med 2 mål. Vi hade inga svar då. Idag gjorde vi mål, men bara för att vi hamnar i underläge efter detta så är vi återigen ur balans.”

Thomas Tuchel fortsätter:

”Vi agerar inte. Dessutom har vi tur som inte åker på ett tredje mål i början av den andra halvleken. Vi var inte tuffa nog som lag att agera. Du löser det hela med en mycket starkare mentalitet. Motståndaren skall aldrig känna sig överlägsen, bara steppa upp som lag mentalt. Jag gillar normalt sett inte att prata om det då man inte kan utvärdera det med data eller positioner på plan, men det är så det är. Båda målen är enkla mål som bara inte skall få göras om du vill vinna en match i Premier League. Du måste vara tuffare än så!”

Coach Tuchel stannar inte där, han fortsätter…

”Det får mig att minnas vad som hände i samband med matcherna mot Juventus förra säsongen. Vi spelade en mycket bra match hemma, men efter det fick vi både Kante och Chilwell skadade. Samma sak mot Tottenham nu senast. Vi spelar fantastiskt, men efter det skadas våra nyckelspelare. Dessutom dessa röda kort. Ruben utgår nu skadad, Reece är sjuk. Det är nyckelspelare efter nyckelspelare, men än viktigare är att med dessa spelare borta så måste laget visa ännu mera mentalt. Knyta näven! Det vi visar upp just nu är inte bra nog.

Avslutningsvis fortsätter Tuchel att prata ytterligare om den mentala biten:

”Vi fattar att vi kan förlora matcher, även om vi hatar det, men det är för lätt att störa oss just nu. Gränsen mellan ursäkter och förklaringar är tunn. Jag vill inte hamna där jag bara ger er dåliga ursäkter. Att fönstret nu stänger kommer att hjälpa oss. Vi blir då klara med vilka spelare som är med oss fullt ut och vilka som inte är det. Rollerna blir tydligare. Alla inclusive jag själv behöver nu steppa upp!
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-08-31 15:17:43
Author

Fler artiklar om Chelsea