Tuchel om Mounts återkomst

Tuchel om Mounts återkomst

Mason Mounts senaste fem ligamatcher har resulterat i sex mål – bevis för att den unge egna talangen är tillbaka i sin allra bästa form, enligt Chelseas tyske tränare

Londonklubbens nummer 19 startade ligakampanjen efter att ha spelat EM. För Mount var det en turnering som avbröts på grund av isolering, för att sedan avslutas på ett hjärtskärande sätt då Italien slog England på straffar, i finalen.

Precis som många andra landslagsspelare för Three Lions som spelade regelbundet under sommarens turnering, har Mount behövt tid på sig för att återigen hitta tillbaka till toppformen. Men under de senaste veckorna har engelsmannen hittat rätt framför mål, vilket kompletterat hans tidigare spelstil med kombinationer och instick i boxen – vilket nu gett honom beröm från Thomas Tuchel:

”Vi litar på honom, då han spelar i en offensiv position. Han behöver vara beslutsam, och stå för både assist och mål. Han har tekniken, förmågan och rörelsemönstret som krävs; det handlar om timing, acceleration och att veta var och när man ska dyka upp i straffområdet.”

”Ofta handlar det om kopplingen mellan honom och Reece [James], beroende på vilken sida av planen han spelar på. Vi kan inte direkt bli förvånade när unga spelare genomgår tuffa perioder i sin karriär. Det är för att de är just unga spelare, och att deras karriärer är i början, inte i slutet.”

”Det handlar om att ta hand om honom, att vägleda honom genom dessa tidpunkter, att stötta honom och att lita på honom i det vi gör. Spelare vill alltid ha speltid, nu är han tillbaka i god form och full av självförtroende. Med lite tur blir han den spelare han har potential att bli.”



Källa: chelseafc.com
 

Emanuel Ålund 2021-12-13 17:20:00
Author

Fler artiklar om Chelsea