Tuchel reflekterar och uppdaterar

Tuchel reflekterar och uppdaterar

Thomas Tuchels första Premier League-match utanför London utspelades i ett kylslaget South Yorkshire, mot ett svårspelat Sheffield United. Den tyske tränaren var föga förvånande nöjd med tre pinnar på Bramall Lane

Sheffield United är förvisso jumboplacerade i Premier League, men laget har vaknat till liv och har vid flera tillfällen visat sig vara en jobbig motståndare att ta sig an. Gårdagens match var inget undantag, och faktum är att hemmalaget kunde tagit ledningen redan i den första minuten, samt hade en VAR-bortdömd straffspark.

Formtoppade Mason Mount fixade dock 0-1 på resultattavlan just före halvtidsvilan, innan Sheffield United kvitterade efter ett klumpigt självmål av Rudiger, i början av den andra halvleken. Därefter var det Werner som ordnade straff för Chelsea, som Jorginho säkert förvaltade – och 2-1 för Chelsea blev slutresultatet vilket Thomas Tuchel var väldigt nöjd med:

”Man kommer till Sheffield i februari, och man vet vad som väntar”, sade den tyske tränaren om de tuffa förhållandena kring omgivning och motståndare.

”Det känns som en cup-match när man anländer och ska möta ett lag fullt av energi och mod. Mot ett rakt spelande och fysiskt lag, måste man acceptera att alla delar av matchen inte blir särskilt lätta, och det accepterade vi, vilket var bra.”

”Det fanns tuffa moment att övervinna, vi hade flyt med straffen att inte ligga under med 0-1, men överlag var det en rättvis seger och jag är glad över det för att härifrån kan vi bygga självförtroende.”

Werner visade sitt värde med bidrag i bägge halvlekarna

”Det var en fantastisk löpning när han spelade fram till det första målet. Det var ett smart beslut att gå runt målvakten för det andra målet. Det var en foul och han vann oss den avgörande straffen igen. Jag kände att Tottenham-matchen gav honom ett lyft. Det kändes som att han blev starkare och starkare för varje dag. Idag kunde jag verkligen se hans närvaro på planen, han var inne i matchen mentalt och fysiskt.  Och han var beslutsam, det var det viktigaste. Om han fortsätter så här, kommer målen komma, det är jag säker på.”

Tuchel fick frågan om vilken straff-teknik han föredrar från Jorginho

”Jag gillar båda teknikerna, eftersom båda satt i nätet! Jag dömer aldrig en spelare efter hur denne skjuter straffar, inte heller ger jag tips kring det. Själv spelade jag fotboll på en lägre nivå, och man kan känna pressen när bollen ligger på straffpunkten. ’Jorgi’ kan skjuta straffar på det sätt han känner sig säker på. Jag är glad att han förvaltade bägge straffarna.”

Pulisic var inte med i truppen och Thiago Silva är fortsatt skadad

”Christian har en del familje-problem att ta itu med, och familjen kommer alltid först, så vi beslutade att ge honom lite vila.”

”Thiago kämpar vi med varje dag. Han är garanterad utesluten från spel i FA-cupen. Det kommer ta ett par dagar, men vi sätter målet mot Southampton, det är dels realistiskt, dels ambitiöst. Vi gör allt vi kan och jag vet att Thiago kommer göra allt för att vara redo så fort som möjligt. Med en muskelskada kan man inte ta några risker, utan när det är läkt är det läkt, man kan inte spela med smärtan som med andra skador.”

Källa: chelseafc.com

Emanuel Ålund 2021-02-08 12:10:00
Author

Fler artiklar om Chelsea