Tuchel: Storvinsten ett steg framåt för anfallarna

Tuchel: Storvinsten ett steg framåt för anfallarna

Efter att ha sett sitt lag säkra den största vinsten under hans tid som huvudtränare, med en 4–1 vinst på Selhurst Park mot Crystal Palace, pekade Thomas Tuchel ut intensiteten i anfallsspelet som en nyckelfaktor i vinsten.

Inför matchen menade Tuchel att det behövdes mer från de offensiva spelarna i laget, något som han snabbt fick se prov efter att både Kai Havertz och Christian Pulisic nätat i matchens inledning. Amerikanen stod för ytterligare ett mål i matchen och även Kurt Zouma fick bidra genom att nicka in ett typiskt ”Zouma-mål” från en fin frispark av Mason Mount.

”Det var uppenbart att vi skapade många chanser och killarna var hungriga och kreativa”, sa Tuchel efter vinsten som tog Chelsea upp på en fjärdeplats i ligan.

”Vi hade många bra löpningar och mycket bra rörlighet, det var ett steg framåt. Vi måste förtjäna det i varje match, eftersom varje match är en ny match och utmaningen var att sätta press på oss själva för att få fram en reaktion och det var nästa steg i rätt riktning efter vinsten mot Porto.”

”Allt var inte heller dåligt mot West Brom”
, lade Tuchel till, blickandes tillbaka på vår förra Premier League match, 5–2 förlusten mot West Brom på Stamford Bridge.

”Resultatet var horribelt men statistiken var inte alls så dålig. Det var en sådan match som händer ibland. Idag var vi hungriga, fulla av självförtroende och vi ville spela ett väldigt aggressivt spel, inte bara hålla i bollen.”

”Vi höll totalt fokus och var väldigt på med attityden idag. Vi startade även matchen mot Porto väldigt bra. Det är en del av vårt DNA och det ska vara att vi är ett aggressivt lag med hög arbetsintensitet, och det var det vi visade idag.”


Tuchel pratade också om Havertz som öppnade målskyttet efter sju minuter.

”Jag är inte besviken men han kunde faktiskt ha gjort fler mål. Han hade två stora chanser precis efter att vi släppte in målet att döda matchen med och göra fler mål. Han har definitivt kvaliteten och han behöver visa det, det är hans utmaning.”

”De första 35 minuterna var riktigt bra”
, summerade Tuchel. ”Väldigt hungriga, väldigt aggressiva, bra bollinnehav. Många bollerövringar på den sista tredjedelen ledde till flera chanser, det var en välförtjänt ledning.”

”Efter 35 minuter tappade vi lite i precision, vi slarvade lite och fortsatte så i början av andra halvlek men reaktionen efter det insläppta målet var väldigt bra – den var stark och visade mycket kurage. Vi gjorde mål igen och skapade många målchanser, samtidigt som vi inte släppte till så många stora chanser bakåt.”

 

Gustav Stenberg@gustav_stenberg2021-04-11 13:17:35
Author

Fler artiklar om Chelsea