Tuchel tar lärdom av tidigare upplevelser
Thomas Tuchel har siktet inställt på en topp fyra placering

Tuchel tar lärdom av tidigare upplevelser

Thomas Tuchel berättar om ryktena kring tidigare konflikter med ledningen och vad han har för förväntningar på sin tid i Chelsea under återstoden av denna säsong och nästa.

Chelseas nya tränare är mån om att jobba med sin personlighet för att lyckas på den högsta nivån och ta sin klubb tillbaka upp i toppen av Premier League.

Thomas Tuchel vill ta lärdom från det trubbel som tidigare gjort att han hamnat i konflikt med klubbledningen tdidigare i karriären nnär han nu har siktet inställt på att nå framgång under sin tid i västra London.

I Paris Saint-Germain, hamnade Tuchel i konflikt, kring transfers, med sportchefen Leonardo under sina sista månader i Ligue 1 klubben.
Den konflikten sägs vara upphov till att han i december fick sparken trots att han vunnit ligan och tagit den franska klubben till sin första final i Champions League.

Ett liknande scenario utspelade sig i Borussia Dortmund, där han inte kom överens med CEO Hans-Joachim Watzke, som sa att tränaren lämnade honom med känslan av att vara ”utarbetad”. Tyskklubben sa att de var nöjda med att bli av med Tuchel men tror att han tog lärdom av den upplevelsen.

”Det är ren passion – lite principer också. Ditt ord är dit ord och jag litar på en mans ord” sa Tuchel till en reporter om hans rykte på en avslöjande presskonferens.

”Vad jag gillar nu och varför jag är väldigt positiv är att jag är självmedveten om att det här är en sak jag kan förbättra, att vara mer avslappnad och inte vara så envis i min åsikt.”

”Strukturen som jag ser här är väldigt klar och det är en väldigt enkel struktur. Den är enkelt att förstå och där är få människor som tar beslut och det kan jag leva med.”

”När saker och ting är klara är det upp till mig nu, som huvudtränare att anpassa och att klargöra min åsikt och delge min analys av vad jag ser, vad jag känner och var jag tror vi fortfarande kan utveckla och jag hoppas att det kommer fram längs vägen.”


Marina Granovskaia som styr Chelsea å Roman Abramovich vägnar, tillsammans med Petr Cech som teknisk och prestations rådgivare är länken mellan fotbollslaget och styrelsen på Stamford Bridge.

Den trion spelade huvudrollerna i beslutet att avskeda Frank Lampard och att tillsätta Tuchel istället.
Klubben som tidigare haft problem med den tidigare tränaren Antonio Conte och vill inte att historien nu ska upprepa sig, men Tuchel är optimistisk vad gäller hans tidigare disskusioner med de i toppen.

”Jag har två ligatitlar och vi vann fyra under den förra säsongen. Jag fick sparken så det var tydligen inte tillräckligt [i PSG]” sa Thomas Tuchel.

”Vad jag menar med de orden är att när dina kollegor nämner svårigheter mellan vissa personer i styrelsen och mig. Det kom fram, det måste jag medge, under transferperioder när önskningr och ideer från tränare, CEOs och sportchefer inte alltid stämde överens. Det händer ibland.”

”Det har än så länge inte hörts något från Roman Abramovich. Jag pratade med Marina och Petr Cech och det var först och främst konfidentiellt och mycket förtroendefullt. Väldigt ärligt och väldigt klart. Jag har känslan av att den här strukturen fungerar för mig för att få ut det absolut bästa. Det fanns inte ett ögonblicks tvekan.”


Tuchel har bara varit i Chelsea i tre dagar, men han är redan i full färd med att förbereda sig inför sin andra match mot Burnley efter 0-0 mot Wolves i onsdags. Thomas Tuchel har siktet inställt på en topp fyraplacering när säsongen summeras. Samtidigt är man fortsatt med i cupen och vill inte slåss om Premier Leaguetiteln förens nästa säsong.

”Helt ärligt, vi måste vara redo senast när den nya säsongen startar” sa han och tillägger. ”Vi måste vara redo att tävla. Chelsea är en klubb där du är med och slåss om titlar och det finns ingen tid att spilla.”

”Som tränare, får ingen tid gå till spillo. Helt ärligt, nu när vi är med i racet av FA Cupen, kommer vi absolut vara redo att utmana på den högsta nivån i Champions League och vi vill skapa ett lag som ingen vill möta.”

”Vi vill bygga ett lag med tillräckligt stort självförtroende att vinna mot vilket lag som helst i ett dubbelmöte, vilket är möjligt och som senast i och med säsongsstart nästa säsong vill vi vara redo att stänga gapet upp till Manchester City och Liverpool.”




Källa:
Goal.com
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-01-29 12:23:06
Author

Fler artiklar om Chelsea