Tuchel: Väldigt nöjd med Werner

Thomas Tuchel kände i efter matchen-intervjun att Chelseas starka start och avslutning av matchen mot West Ham gjorde laget till värdiga vinnare, och han gav sin syn på Werners insats.

I en match som var oerhört viktig för Chelseas chanser att nå en topp fyra-placering i Premier League, vann laget tack vare Timo Werners mål i första halvlek. Vinsten gav Chelsea ett försprång på tre poäng mot West Ham i kampen om att kvalificera sig för Champions League. Trots att succélaget West Ham gjorde det tufft för Chelsea, speciellt i perioder före och efter halvtidsvilan, var Tuchel säker på att man förtjänat de tre poängen.

”Killarna är väldigt glada i omklädningsrummet och det kan de vara”, sade Tuchel. ”Det var en bra insats, ett fantastiskt resultat och en välförtjänt vinst för oss. Vi hade några fantastiska första 35 minuter, men efter handskollen från en West Ham-frispark och ”Azpis” rensing på mållinjen tappade vi lite kontroll och vi hade lite problem med förstatouchen efter att ha vunnit boll, och stod för några enkla bolltapp.”

”De första 10-15 minuterna i början av andra halvlek gjorde vi inte så bra efter att ha kommit ut från omklädningsrummet, men den sista halvtimmen var mycket bra och stora delar av starten av första halvlek var också mycket bra, så det var välförtjänt.”

”Jag är nöjd med att vi stod för en intensiv prestation och ytterligare en vinst, vilket är väldigt bra.”

Chelsea dominerade bollinnehavet under stora delar av matchen mot West Ham och skapade den största delen av chanserna på London Stadium, men det var aldrig enkelt mot ett så defensivt solitt lag som kan kontra sönder motståndare. Det var en match, en insats och ett resultat som påminde Tuchel om en tidigare motståndare i Champions League.

”Helt ärligt påminde det mig lite om när vi mötte Atletico Madrid, eftersom det var väldigt tufft. Du kan vinna bollinnehavet men att verkligen såra dem med bollinnehavet är svårt. Du måste verkligen förtjäna dina chanser, du måste vara väldigt smart och hålla misstagen på mittfältet nere. Du har inte råd med enkla misstag och du måste ha ett stort tålamod.”

”Samtidigt vill du vara aggressiv, så vi hade en bra blandning av att hålla i bollen och att pressa och efter bollförluster var vi modiga i att stänga ner ytor för dem att kontra i. Det var nyckeln och det påminde mig en del om Atleticomatcherna eftersom där finns mycket kvalitet och så fort du tappar lite intensitet, du tappar lite avstånd, då har de den individuella och fysiska kvalitet som krävs för att såra dig.”

Tuchel gav också sin syn på Werners insats, då anfallaren startade fint och spelade en stor roll i uppbyggnaden till målet, samtidigt som han sedan var där och satte bollen i mål. Han lär dock ha varit besviken över att inte ha gjort ett till mål när han missade målet på en retur efter att Lukasz Fabianski räddat ett skott från Mason Mount.

”Han ger allt. Han kunde gjort det enklare, men jag är fortfarande väldigt glad eftersom han gjorde en väldigt bra match”, adderade Tuchel.

”Efter chansen med returen från Masons skott, då såg det ut som om han saknade lite självförtroende. Han hade ett par beslut som inte var tillräckligt exakta, men fram till dess var det en väldigt bra match och jag är glad för det.”