Tuchels oro över Thiago Silvas skada
Thiago Sliva kommer att genomgå en medicinsk undersökning under dagen.

Tuchels oro över Thiago Silvas skada

Thomas Tuchel sa efter matchen att han är osäker på hur alvarlig skadan som Thiago Silva ådrog sig mot i derbyt. Brassen kommer undersökas under fredagen.

Försvararen haltade av planen i slutet på första halvlek i gårdagens 1-0 vinst, med en muskelskada och ersattes då av Andreas Christensen när de kungsblå spelarna gick segrande ur Londonderbyt.

Strax efter att slutsignalen ljöd på Tottenham Hotspurs Stadium, fick vår huvudtränare frågan om hur Thiago Silva mår och hur alvarlig hans skada är.

”Jag vet inte det i nuläget” sa han i intervjun efter matchen.

”Han hade ett bandage runt sin muskel så vi får avvakta och se hur det utvecklar sig de närmaste dagarna. Han kommer att ses över av det medicinska teamet och efter det kommer vi veta mer.”

Skadan uppkom när Thiago Silva sträckte sig etfer bollen, för att bryta en djupledsboll på den regnvåta mattan. 

”Det är oroande efter som det är en muskelskada, men jag vill inte gå in på det mer i nuläget för jag vet faktiskt inte och jag vill inte gå ut med felaktig information. Vi får återkomma i morgon när vi vet mer.”

Du kan se vilken kvalité Thiago har och du vill inte förlora en spelare som honom, men jag måste säga att jag tycker att Christensen gjorde ett utmärkt inhopp. Han har inte spelat på ett tag och att komma in i en match med den intensitet som var och prestera så bra som han gjorde var underbart att se, för han gjorde det väldigt bra ikväll [igår].”

Enligt football.london ska Tuchel ha sagt att Thiago Silva med stor säkerhet kommer missa söndagens match mot Sheffield United, men att man vill avvakta dagens medicinska undersökning för att se hur alvarlig skadan är.


Källa:
The 5th Stand App
Football.london
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-02-05 12:01:43
Author

Fler artiklar om Chelsea