Tuff konkurrens i anfallet
Torres låter sig inte nedslås av bänkningen senast och den ökande konkurrensen.

Tuff konkurrens i anfallet

Konkurrensen om platserna i Chelseas anfall är hård, men Fernando Torres ser det enbart som något positivt att få kämpa om en plats.

Innan transferfönstret stängde hämtade Chelsea in Samuel Eto’o från ryska AnzhiMakhachkala och på deadline day lånades RomeluLukaku ut till Everton. Chelseas anfallsbesättning 2013/2014 består därmed av Eto’o, Fernando Torres och Demba Ba.
 
Eto’o tog direkt plats i startelvan när Everton gästades i lördags. Torres förpassades därmed till bänken efter att ha startat senast mot Bayern München i Super Cup-finalen. En match där spanjoren gjorde ett mycket vackert mål. Trots bänkningen så ser inte Torres något negativt i Eto’os ankomst. Tvärtom ser han det som något som kommer att hjälpa laget.
 
”Konkurrensen ökar, men Demba, Samuel och jag själv är trots konkurrensen vänner. Vi är lagkamrater och kämpar alla mot samma mål. Jag tror att den tuffa konkurrensen är bra för laget.”
 
Torres stötte på Eto’o redan under sin tid hos Atletico Madrid och har alltid imponerats av vad den kamerunske anfallaren presterat på planen.
 
”Eto’o är en av de bästa anfallarna jag någonsin sett. Jag spelade mot honom flera gånger i Spanien och man kan se vilka fantastiska resultat han gjorde i Mallorca, Barcelona och också i Inter.”
 
”Jag är säker på att han kommer att njuta av sin tid här i Chelsea. Han är bra på träningarna och jobbar hårt. Jag önskar honom all lycka och ska hjälpa honom på alla sätt jag kan.”
 
Även om säsongsinledningen inte gått helt planenligt så finns stora förhoppningar på säsongen hos Torres.
 
”Vi vill vinna allt. Det är realistiskt med tanke på vilken trupp vi har. Vi måste tänka positivt.”
 
”Att ha spelare som kan vinna boll och är otroligt snabba är en av de största kvaliteterna vi har i truppen. Det viktigaste är att vi tar allt steg för steg. Gör mål. Jobbar för laget och gör bra ifrån oss när vi har chansen att vinna en titel.”
 
Med flera kvicka bollskickliga spelare i truppen så är det många som vill visa vad de går för. Den tuffa konkurrensen ökar naturligtvis också viljan att visa vad man kan.
 
”Tempot på våra träningar är riktigt bra. I början är det alltid så att alla vill visa vad de kan och visa att de är redo att spela. Vi får se under säsongen hur allt fungerar, men just nu ser det riktigt bra ut.”
 
En Fernando Torres full av förväntningar och förhoppningar kommer förhoppningsvis bli en viktig pjäs i Mourinhos lagbygge med sikte på titlar.
 
Källa: skysports

Niklas Isaksson2013-09-17 17:39:56
Author

Fler artiklar om Chelsea