Leeds United - Chelsea
3 - 0

Tung bortaförlust mot Leeds
Thiago Silvas min beskriver känslorna efter dagens match väl..

Chelsea inledde matchen mot Leeds starkt men en dundertabbe i första halvlek ändrade matchbilden totalt. Tuchels mannar fick slutligen lämna Elland Road med noll gjorda mål, tre baklängesmål och noll poäng.

Chelsea sparkade igång matchen och redan efter 30 sekunder hade man skapat matchens första målchans. Raheem Sterling bröt sig in i straffområdet med bollen och fick iväg ett avslut men skottet gick strax utanför den bortre stolpen. I den fjärde minuten tappade Conor Gallagher bollen och Leeds fick till ett avslut genom Jack Harrison men Mendy stod för en enkel räddning.

I den nionde minuten blev Kalidou Koulibaly matchens första varnade spelare när han drog i Aaronsons tröja. Fem minuter senare var Sterling återigen i rampljuset, den här gången fick engelsmannen iväg ett avslut och bollen gick i mål, men det vinkades tråkigt nog bort för offside. I matchminut 22 var det fint spel mellan Havertz och Mount, engelsmannen fick även iväg ett avslut från innanför straffområdet men bollen slogs ut till hörna.

I matchminut 33 spelade Thiago Silva bollen bakåt till Edouard Mendy, som försökte lura inrusande Aaronson. Istället blev Mendy av med bollen och Aaronson kunde enkelt sätta in spelredskapet i mål. 1-0 Leeds. Endast tre minuter senare blev Raheem Sterling den andra Chelsea-spelaren att bli varnad när han fällde Roca strax utanför eget straffområde. Jack Harrison sköt frisparken och Rodrigo nickade in sitt fjärde mål för säsongen och plötsligt ledde Leeds med 2-0…

Fyra minuter senare fick Cucurella ett jätteläge från innanför straffområdet när han spelades fri av Loftus-Cheek men spanjorens avslut gick långt förbi mål.

Första halvlek avslutades vid ställningen 2-0 och kan sammanfattas som en jämn tillställning före Mendys jättetabbe.

Chelsea inledde andra halvlek utan byten, men Tuchel valde att ändra till en fyrbackslinje. James och Cucurella som ytterbackar, Loftus-Cheek mera centralt som mittfältare.

Redan tre minuter in i andra halvlek fick Chelsea in en bra kontring, som tråkigt nog avslutades med att Cucurella avfyrade ett skott som gick långt över ribban. I den 65:e minuten utförde Tuchel ett dubbelbyte, Ziyech ersatte Jorginho och Pulisic ersatte Gallagher. En minut efter bytet fick Reece James iväg ett hårt och bra skott mot mål men Meslier i Leeds-målet lyckades slå ut bollen till hörna. Koulibaly fick sedan en nick på bollen efter hörnan men Meslier kunde enkelt parera.

Fyra minuter senare hade Leeds fått bollen i mål för tredje gången. Daniel James slog ett inlägg mot Rodrigo i straffområdet, Rodrigo lyckades inte få kontroll över bollen, istället gick bollen till Jack Harrison som satte in 3-0 och hemmafansen på läktaren började jubla riktigt ordentligt.

Chelsea gjorde ett byte i den 77:e minuten när Chilwell ersatte Mount, något reduceringsmål blev det inte, istället blev Koulibaly utvisad när han drog ner Gelhardt i den 84:e minuten. Azpilicueta ersatte Sterling i matchminut 87, kaptenen hann inte göra något större intryck, istället blåste Attwell av matchen vid minut 90+3 och Chelsea hade åkt på säsongens första PL-förlust.

Chelseas nästa Premier League-match spelas hemma mot Leicester den 27 augusti.