Unga belgare uppmanas lämna Chelsea
Blickar någon annan stans?

Unga belgare uppmanas lämna Chelsea

Kevin De Bruyne och Thibaut Courtois kan vara på väg bort från klubben.

Chelsea har en rad talangfulla ungdomar till sitt förfogande men en bred trupp är inte alltid en fördel. I och med Willians intåg i klubben har Kevin De Bruynes speltid denna säsong blivit ytterst begränsad och i förra veckan kunde vi läsa om Belgiens tränares missnöje kring detta.

Marc Wilmots sa då följande, enligt engelsk media som citerar tyska Bild: "Min vilja är att Kevin De Bruyne regelbundet spelar a-lagsfotboll. Alla vet vad han är kapabel till."

"Kevin De Bruyne är en spelare som många klubbar är intresserade av".


Och efter att tränaren på detta vis satt press på spelaren hakade klubbkamraten Eden Hazard på. Han citerades i engelsk media, bland annat i Goal.com, där han uppgavs säga: "Om han inte får spela så är det bättre att han lämnar. Att spela VM efter att inte har matchats alls på ett år... det är väldigt svårt"

"Om vi vill få ut det mesta av Kevin i framtiden så är det bättre att han lämnar. Men han är en stor grabb, han kan göra sina egna val."


En annan talangfull belgare som tillhör Chelsea heter Thibaut Courtois och han befinner sig för närvarande i Atletico Madrid där han gör sin tredje säsong på lån. Coutrois har under denna tid tagit fotbollsvärlden med storm, är aktad som en av de bästa målvakterna i världen och klubbar som Real Madrid och Barcelona har ryktats vara väldigt intresserade att värva honom på en permanent basis.

Hyllningarna till Courtois och hans förmåga tar aldrig slut och senast i raden att ösa beröm över målvakten är landslags och klubblagskollegan Toby Alderweireld, som också uppmanar sin kollega att lämna Chelsea.

"Han är fantastiskt. Han kan göra allt" har Alderweireld sagt enligt Sky Sports.

"Han är bra med bollen, han är bra med fötterna och han är grym på linjen. Jag tror inte att han har en svag punkt och jag tror att han kan bli världens bästa målvakt.

Jag tränar med honom varje dag och jag ser honom i matcher. Jag tvivlar på att det finns någon annan målvakt som är bättre än honom.

Men han vill inte sitta på bänken i åtta matcher för att sedan kanske få spela i en. Han är väldigt smart och jag tror att det vore att bra val för honom att antigen stanna i Atletico eller gå till en annan klubb där han kan bli nummer ett."


Världens bästa anfallare, Radamel Falcao, håller med: "Han är världens bästa målvakt" sa den forna lagkamraten om Courtois i en intervju i samband med att Belgien och Colombia möttes förra veckan.

"Det var väldigt snällt av honom att säga så" svarade Courtois men förblev i övrigt tyst om sin framtid. Det ryktas även om att Chelsea förbereder ett förlängt kontraktsförslag för att knyta upp målvakten som 2011 skrev på ett femårsavtal med klubben.

Daniel Joannou2013-11-18 14:11:45
Author

Fler artiklar om Chelsea