Stamford Bridge, 2021-08-11 21:00

Chelsea - Villarreal
7 - 6

Uppdatering om skadan på Hakim Ziyech
Efter en fin försäsong skadade sig igår Hakim Ziyech. Nu håller vi andan inför den dom som väntar.

Uppdatering om skadan på Hakim Ziyech

Thomas Tuchel förklarar strax efter att Chelsea vunnit Super cup om varför han bytte målvakt inför straffdramat samt uppdaterar oss om skadan på Hakim Ziyech.

Kepa Arrizabalaga blev igår hjälte då han under straffläggningen räddade två straffar vilket var starkt bidragande till att hans Chelsea vann Super cup. Kepa blev inbytt efter matchens alla 120 minuter för att vakta Chelseas mål när Villarreal skulle skjuta straffar. Coach Tuchel förklarar varför:

”Vi var förberedda med statisiken där det tydligt framgår att Kepa är den bästa av våra målvakter när det kommer til att rädda straffar. Vi har pratat med spelarna om att när det är cup, förläggningar och straffar kan sådana här saker hända. Det är också kul att Edou accepterar det, dessa killar är verkligen lagspelare. Jag är glad för dem bägge.”

Efter de två timmarna av spel som det blev i och med förlängningen så analyserar Tuchel snabbt:

”Det var tufft, 120 minuters spel här i Belfast. Vi var riktigt bra under matchens första 35 minuter. Efter vårt mål förlorade vi några enkla bollar. I andra halvlek var vi för passiva och motståndarna kvitterade rättvist. Efter detta och resten av matchen ökade vi intensiteten och vann rättvist.”

Slutligen uppdaterar Tuchel oss om målskytten Hakim Ziyechs tråkiga skada:

”Om du byter ut en spelare redan i första halvlek är skadan allvarlig. Det är riktigt tråkigt då Hakim gjort det riktigt bra de sista matcherna.”

Källa: Chelseafc.com

Kommentar: Mera om skadan på Hakim Ziyech lär följa. Skulle det vara en axel ur led eller liknande kan tyvärr en operation vara nödvändig. Låt oss hoppas på något mindre allvarligt.
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-08-12 08:19:00
Author

Fler artiklar om Chelsea