Ben Chilwell tvingas till operation
Chelsea ser ut att få klara sig utan Ben Chilwell denna säsong.

Ben Chilwell tvingas till operation

Ben Chilwell har återfunnits på Chelseas skadelista sedan han åkt på en knäskada mot Juventus i november. Det främre korsbandet skadades, utan att helt gå av. Klubben valde att avvakta med operation för att se om ligamentskadan skulle kunna läka av sig självt. Enligt uppgifter från GOAL så har skadan inte läkt som man hoppats på, och vänsterbacken tvingas nu till operation.

Rapporterna från november månad var försiktigt positiva. Då Ben Chilwells korsband inte gått av, utan skadats, valde klubb och spelare att avvakta med operation. Detta då sådana skador på ligamenten i knät kan läka på ett tillfredsställande sätt. Att kunna undvika en operation som tar minst ett halvår att återhämta sig ifrån var något man eftersträvade. Drygt en månad efter att Chilwell lämnat planen i smärtor så har klubbens läkarteam granskat hur knät har läkt. Enligt uppgifter till GOAL så har förhoppningarna om att knät skulle läka inte infriats. De menar att Chelseas engelske landslagsman nu kommer att opereras och därmed missa resten av säsongen 2021/22.

Efter att Marcos Alonso inlett säsongen som förstaval till vänster i försvaret så blev Chilwell efter några veckor startman i hans ställe. Det var en vänster wingback i oerhört bra form som tvingades utgå under Chelseas 4–0-demolering av Juventus. Alonso har sedermera utgjort förstavalet ute till vänster igen, men det är tydligt att Thomas Tuchel inte är helt nöjd med spanjorens senaste prestationer. Landsmannen Saúl har gjort enstaka framträdanden där utan lycka, även Callum Hudson-Odoi och Christian Pulisic har testats för att avlasta Alonso. Mycket tyder nu på att Chelsea kommer värva in en tillfällig ersättare för Chilwell under januarifönstret.

Det är enligt GOAL oklart hur Chelsea kommer fylla tomrummet som Chilwell lämnar efter sig under denna säsong. Everton ska ha erbjudit Lucas Dignes tjänster på lån för det kommande halvåret till flertalet klubbar. Chelsea har två vänsterbackar under kontrakt som är ute på lån för tillfället, Emerson i Lyon och Ian Maatsen hos Coventry City. För att avbryta något av dessa två säsongslån i förtid krävs dock en överenskommelse med berörd klubb.

Uppdatering:
Chelsea offentliggjorde senare under tisdagskvällen att Chilwell opereras för sin knäskada under veckan.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-12-28 17:58:00
Author

Fler artiklar om Chelsea