Uppgifter: Chelsea värvar ny teknisk direktör
Boehly inleder sitt plundringståg i Östra Tyskland.

Uppgifter: Chelsea värvar ny teknisk direktör

Chelseas jakt på sportchef kommer fortsätta, men enligt Matt Law på The Telegraph har Chelsea gjort klart med en tekniskt direktör, nämligen Christopher Vivell. Vivell kommer bli Chelseas nya tekniska direktör efter att ha lämnat RB Leipzig, där han hade samma roll.

Leipzig annoncerade under fredagen att Vivell lämnade på grund av meningsskiljaktigheter. Telegraph förstår att han har kommit överens med Chelsea.

Den 35-årige tysken har tidigare jobbat videoanalytiker som Hoffenheims ungdomslag, innan han blev scout och matchanalytiker för klubbens B-lag för att sedan göra samma roll i A-laget i två säsonger. Därefter har han arbetat i Österrike i fem år, som Head of Scouting and Sports Coordinator för RB Salzburg, bara för att fortsätta hos de tyska Red Bull-bröderna i Leipzig som teknisk direktör. Där har han varit med och värvat bland annat André Silva, Josko Gvardiol, David Raum och Timo Werner.

Vivell ska ha haft samtal med Chelsea tidigare denna vecka och kommer ta upp positionen som teknisk direktör, där klubben också siktar på att värva en ny sportchef.
Vivells ankomst är en viktig kugge i Todd Boehly-Clearlake Capitals bygge, som såg liknande försök för Michael Edwards och Christoph Freund misslyckas.

Vivell ska redan ha varit på Chelseas radar, eventuellt för att samarbeta med Freund, som pratade med Chelsea om sportchefspositionen, innan Freund bestämde sig för att stanna i RB Salzburg.
Att Chelsea gick för Vivell understryker Boehly och Clearlakes vilja att följa Red Bulls modell som flerklubbskedja.

Nyheterna kommer också i slutet av en vecka där det uppdagades att Christopher Nkunku har skrivit på ett förkontraktsavtal för att flytta från Leipzig till Stamford Bridge.
Telegraph Sport avslöjade också att Chelsea kommer försöka sig på vad som skulle vara en trippelplundring av Leipzig genom att värva försvararen Josko Gvardiol.

The Blues har siktet inställt på att betala något mer än Nkunkus utköpsklausul på 52.58 miljoner pund för att försäkra sig om att de ror i land värvningen nästa sommar, där de också redan har fått de medicinska undersökningarna överstökade.

Nkunku har skrivit på ett förkontraktsavtal med Chelsea, vilket betyder att han kommer spela fortsättningen av säsongen i Tyskland innan han byter till kungsblått, med undantag för några större problem.

Precis som Chelsea har kapitaliserat på Nkunkus kontraktsituation, så har Gvardiol en utköpsklausul i sitt Leipzig-kontrakt som han skrev på denna sommar efter intresse från västra London. Den kroatiska försvararens utköpsklausul tros ligga runt 43.6 miljoner pund och Chelsea är redan i långtgående förhandlingar med Leipzig över en värvning av tjugoåringen, som ses som en av Europas största försvarstalanger.

Källa: Matt Law på The Telegraph

Olle Lange@_ollelange2022-10-07 14:39:00
Author

Fler artiklar om Chelsea