Uppgifter: Chelseas ägarbyte verkställs inom kort
Blir köpet äntligen av i veckan?

Uppgifter: Chelseas ägarbyte verkställs inom kort

Sagan om Chelseas ägarbyte uppges vara nära ett slut. Detta enligt flera brittiska mediehus. Såväl BBC som Daily Mail uppger att konsortiumet som företräds av Todd Boehly kan utropas som klubbens ägare inom det närmaste dygnet.

I förra veckan syntes rubriker om att försäljningen av Chelsea FC stött på patrull. Bland andra The Times och BBC uppgav då att den brittiska regeringen inte litade på att Roman Abramovitj inte skulle tjäna något på affären. Detta i kontrast med rapporter från amerikanska CBS, vars källor hos regeringen upplevdes som optimistiska gällande en lösning.

Det verkar nu som att CBS får rätt i det avseendet. BBC rapporterar nu att ägarbytet kan komma att bekräftas under det närmaste dygnet. Uppgifter som bekräftas av bland andra Daily Mail. Sedan Abramovitjs visum för inresa i Storbrittanien drogs in 2018 har han skaffat portugisiskt medborgarskap. Därmed ska godkännande från portugisiska myndigheter vara en av detaljerna som återstår innan ägarbytet kan bli officiellt. BBC genom Dan Roan beskriver dessa detaljer som ’stora hinder’ att ta sig förbi. CBS:s journalist Ben Jacobs erfar å andra sidan att godkännande från portugisiskt håll inte ska vara särskilt svårt eller tidskrävande.

BBC uppger ändå att alla parter är angelägna om att slutföra ägarbytet. Deras källor med insikt i processen påminner om deadline den 31 maj, nu endast en vecka bort. Regeringens licens att driva fotbollsklubben går ut det datumet, men kan i teorin förlängas. Frågan är om Todd Boehly hade gjort sig tillkänna i offentligheten om han inte var säker på att det bud han företräder skulle godkännas. Förhoppningsvis dröjer det inte länge till nästa uppdatering i det här ärendet.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-05-24 09:58:19
Author

Fler artiklar om Chelsea