Uppgifter: Koulibaly klar för Chelsea
Snart i kungsblått...?

Uppgifter: Koulibaly klar för Chelsea

Ryktena har växt sig allt starkare under tisdagen och sent på kvällen går Sky Sports-journalisten och transfergurun Angelo Mangiante ut med att dealen nu är i hamn. Fler lär följa.

Det har pyrt hela dagen. Det har hetat att Chelsea och Napoli "are in talks" och att spelare vill till Chelsea och att bud håller på att förberedas. Först ut var var franska medier. Därefter The Athletic som ofta på senare tid tycks ha fingret på pulsen. Och nu på kvällen läste vi först på Twitter att Fabrizio Romano skrev att Chelsea närmar sig en överenskommelse om Koulibaly och bara några minuter senare tog Angelo Mangiante steget längre. 

Enligt den sistnämnda är affären i hamn. "The deal is done", som han själv uttrycker det och går vidare med att köpeskillingen ligger på €40M och att det rör sig om ett femårskontrakt värt €10M per säsong. Denna text skrivs bara några minuter efter Mangiantes Tweet och det är högst troligt att fler nu kommer haka på denna nyheten om att övergången "är klar".

Notera nu att vi för någon vecka sedan hade ett liknande händelseförlopp med Raphinha, så förrän något är presenterat på den officiella hemsidan så är inget helt klart. Inte så länge Barcelona lyckas skrapa fram lottomiljoner på löpande band.

Kalidou Koulibaly då? Jo han är nyss fyllda 31 år, mittback från Frankrike som valt att representera Senegal där båda föräldrarna härstammar ifrån. Han har sedan 2014 representerat Napoli där han gjort sig ett namn som en av världens bästa mittbackar. 

Går affären i hamn måste detta ses som en riktigt fin värvning.

Daniel Joannou2022-07-12 23:32:00
Author

Fler artiklar om Chelsea