Vårens resa, som hade tema sydkusten, lockade den här gången åtta resenärer. Innan avresan såg prognoserna ganska otrevliga ut men resan bjöd på mestadels sol, behagliga temperaturer och tre poäng.

Fredag 5 april 2019

Efter att somliga av oss arbetat halvdag inleddes resan med flyg från Arlanda till Gatwick. Väl på engelsk mark fick vi skynda oss för att hinna med tåget till Southampton för att inte missa resans första programpunkt.

Southampton vs Liverpool på St Mary's Stadium.

Till min stora förskräckelse verkar den amerikanska jippoinramningen kring matcherna även ha kommit till England. Det var t.ex. eldkanoner på plan men det värsta var den otroligt höga musiken (i Sverige skulle Socialstyrelsen ha infört åldergräns) som effektivt dödade all chans till stämning på arenan innan match. Som tur är har det ännu inte införts musik under själva matcherna så till slut kunde man slappna av och börja njuta av matchen.

Matchen mellan Southampton och Liverpool slutade 1-3 inför 31 797 åskådare.

Southampton började bäst, Liverpool var riktigt trögstartade. Helt rättvist inledde även Southampton målskyttet. Efter ledningsmålet började dock Liverpool visa varför de ligger där de ligger i tabellen när Keïta satte kvitteringen innan paus. I andra lyckades Pool bärga alla tre pinnar efter två sena mål, bl.a. med ett riktigt snyggt solomål av Salah.

Vi hade front row seats

Lördag 6 april 2019

Efter en tidig frukost på hotellet tog vi tåget i 30 minuter till Bournemouth. Väl där vandrade vi runt och undersökte stadens inrättningar.

Bournemouth är en fin liten stad

Två modiga tjejer tyckte det var så varmt att de behövde ta ett dopp

Återigen dags för match, den här gången på Premier Leagues minsta arena mellan Bournemouth och Burnley. I likhet med matchen kvällen innan inledde hemmalaget målproduktionen (visserligen på ett självmål). Innan matchen var slut hade dock bortalaget lyckats vända matchen och slutresultatet fastställdes till 1-3.

Matchen mellan Bournemouth och Burnley slutade 1-3 inför 10 446 åskådare på Vitality Stadium.

Som vanligt många som ville åt förfriskningar i halvtid

Efter matchen tog vi tåget tillbaka till Southampton.

Söndag 7 april 2019

Söndagen ägnade vi åt sightseeing och att undersöka pubutbudet i Southampton.

En liten del av Southamptons historiska stadsmur

Den här dagen fick det bli match (Everton vs Arsenal) på puben.

Måndag 8 april 2019

Måndagen inleddes med förflyttning till den lilla kuststaden Weymouth.

Solen sken vid hamnen i den lilla mysiga sommarstaden

Medan vissa satt på puben gjorde andra plats för mer

Ett trevligt återkommande inslag på våra resor till England är alla nyfikna britter som vill prata med oss. Resan intressantaste samtal var med en herre som var på semester i Weymouth. När han fick redan på att vi var supporters till Bristol City var han inte blyg och med glimten i ögat framförde han vad de brukar kalla sådana som oss. Mannen visade sig vara far till den gamle PL-spelaren Gareth Taylor och anledningen till nidordet var att Gareth startat sin karriär i Bristol Citys "konkurrent", Bristol Rovers.

Samtal med Gareth Taylors far (han med solbrillor) i Weymouth

Tisdag 9 april 2019

Efter en morgonpromenad i ett soligt Weymouth hoppade vi på tåget för att bege oss till resans huvudmatch i Bristol.

Soluppgång i Weymouth

I Bristol bjöds vi på en riktigt underhållande match mellan Bristol City och West Bromwich Albion. City rivstartade och hade 3-0 redan efter 19 minuter. Det resultatet stod sig även till halvtid och mycket talade för tre komfortabla poäng. Hemmapubliken satt dock halvtidskorven i halsen direkt i andra halvlek när WBA satte 3-1 och det återigen blev nerv i matchen.

När sedan Rodriguez satt 3-2 i 74:e matchminuten var det många som började tänka på matchen omgången innan då Wigan kvitterade till 2-2 på övertid. Dock såg Citys storspelande målvakt Max O'Leary till att City kunde hålla tätt och bärga tre mycket välbehövliga pinnar.

Matchen mellan Bristol City och WBA slutade 3-2 inför 20 581 åskådare på Ashton Gate.

Onsdag 10 april 2019

Efter en morgonpromenad i vackra Bristol var det tid att ta tåget till Gatwick för flyget hem. Det var många resor sedan vi fått åka hem lyckliga med tre poäng i bagaget. Tretton mål på tre matcher är inte heller kattskit.