Vem kan Chelsea och de övriga engelska lagen möta i CL-åttondelen?
Förra året blev det uttåg mot Real Madrid i kvartsfinal, hur går det i år?

Vem kan Chelsea och de övriga engelska lagen möta i CL-åttondelen?

Premier League-lagen får snart veta vem de möter i åttondelsfinal.

Samtliga fyra engelska CL-lag är klara för åttondelsfinal i Champions League. Snart väntar lottningen och det är Chelsea, Tottenham, Liverpool och Manchester City som representerar England när turneringen tågar in i utslagsskedet. 
Liverpool, Chelsea och Manchester City säkrade alla sina platser förra veckan medan Tottenhams avancemang bekräftades igår efter en dramatisk seger över Marseille. Chelsea, Tottenham och City slutade alla på första plats i sina grupper medan Liverpool slutade på andra plats i sin, vilket innebär att de kan förvänta sig tuffare motstånd i nästa runda.
 
Nedan följer alla detaljer ni behöver veta om lottningen och vad man kan förvänta sig när den äger rum.

När är lottningen?
Lottningen äger rum måndagen den 7 november klockan 12 svensk tid i Nyon, Schweiz. Den streamas live på bland annat UEFAs hemsida. 

Hur fungerar det?
De 16 lagen kommer att delas in i två potter av åtta, med en för förstplacerade lag, som kommer att seedas, och de andra för de lagen som slutade på andra plats som är oseedade. Lag från samma land kan inte möta varandra i åttondelsfinal, det samma gäller lag som var i samma grupp under gruppspelet. 

Den första omgångens matcher spelas 14-15 och 21-22 februari 2023, medan returmötena äger rum 7-8 och 14-15 mars. Samtliga matchers sparkas av kl 21 svensk tid och det oseedade laget inleder hemma. 

Vem kan Manchester City, Chelsea, Liverpool och Tottenham möta? 
City, Chelsea och Tottenham kan se fram emot enklare motstånd mot lag som slutade på andra plats i sina grupper. Club Brugge, Inter Milan, RB Leipzig och PSG är eventuella motståndare för samtliga tre lag, medan Eintracht Frankfurt, AC Milan och Borussia Dortmund också kan vara motståndare. 

För Liverpools del ser det knepigare ut. Porto, Benfica, Real Madrid och Bayern Munchen är alla potentiella motståndare, oavsett vem de lottas mot lär det bli ett av åttondelsfinalernas största möten. 

Lottningen för kvart- och semifinal äger rum efter att åttondelsfinalerna spelats klart i mars. Efter det får Europas största lag börja fundera på eventuella vägar till CL-finalen, som spelas i Istanbul den 10 juni. 

Källa: express.co.uk

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-11-03 15:32:42
Author

Fler artiklar om Chelsea