Villa köper ännu en anfallare

Villa köper ännu en anfallare

Bristol City´s striker Jonathan Kodjia klar.

Jonathan Kodjia har skrivit på för Aston Villa. Om han är den "world-class striker" som Dr Xia skrev om twitter låter jag vara osagt. Han köps från Bristol City i för  £11m i en affär som kan stiga till £15m enligt flera tidningar.
 
Anfallaren har tecknat ett fyraårigt avtal med Aston Villa. Den 26-åriga strikern gjorde 19 mål i Championship förra säsongen för Robins på 45 framträdanden. Han är rörligare och snabbare Kozak och Gestede vad jag har förstått. Han måste vara tänkt att bilda anfallspar med McCormack, vilket på pappret känns rätt tilltalande.
 
Manager Roberto Di Matteo säger:
"Vi är mycket glada över att ha knytit till oss Jonathan. Han är en beprövad målgörare och förhoppningsvis kommer han att spela en viktig roll i vad vi hoppas kommer att bli en framgångsrik säsong för klubben."
 
Kodjia är landslagsman från Elfenbenskusten som gick till Bristol från franska Angers förra sommaren. Bristol City meddelade att försäljningen av spelaren till Villa var värd mer än fyra gånger det tidigare rekordet för klubben, vilket var försäljningen av Ade Akinbiyi till Wolves i september 1999 för £3.5m .
 
Robins sade att de hade tackat nej till erbjudanden från Premier League och andra Championship-klubbar, men motvilligt accepterade Villas erbjudande efter det att Kodjia förklarade sin önskan att gå vidare i sin karriär (läs: vi betalade en bra lön).
 
Bristols Chief Operating Officer Mark Ashton sade:
"Vi har hela tiden sagt  till Jonathan att vi inte vill att han ska lämna, men nyligen har han gjort klart med att han är medveten om intresset från andra klubbar och att han vill lämna. På grund  av spekulationer kring affären har vi valt att avslöja priset. Vi kommer att få totalt £11m i köpesumma plus klausuler, vilka kan stiga till £15m. Dessutom har vi behållit en sell-on klausul om en procentuell andel av alla framtida vinster."
 
Om jag får spekulera lite så tror jag att detta köp innebär att Rushian Hepburn-Murphy kommer att lånas ut till en League 1-klubb. Han behöver spela a-lagsmatcher för att fortsätta utvecklas. Dessutom tror jag att någon – eller kanske båda –av Gabby och Kozak ligger skrynkligt till. Gabby har inte ens tagit en plats på bänken och känns iskall. Hans beteende förra säsongen motiverar verkligen att han lämnar klubben med svansen mellan benen. Kulturbärare eller inte.

Kozak sprattlade till i en reservlagsmatch nyligen, men i ligaspelet har han sett minst sagt rostig ut. Det har inte blivit många a-lagsmatcher för Roosters favorit sedan han kom till klubben 2013. Han kanske också bör lånas ut för att få lite riktiga matcher i kroppen. Det (lilla) jag har sett av Kozak har inte övertygat mig om att han är värd att behålla. Dessutom är han gjord av glas och har haft enorma skadeproblem. Jag hoppas så klart att han genomgår en metamofos och blir klinisk avslutare av högsta klass. Något som talar emot det är hans ålder - han har hunnit bli 27 år. 

Får vi ett bra bud på Ayew är det bara att sälja. Han ser ointresserad ut och har inte motsvarat förväntningarna som den högra prislappen medförde.
 

Mats2016-08-30 21:34:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa