Villas-Boas sågar domare Foy
Besviken på domaren.

Villas-Boas sågar domare Foy

Domaren Chris Foy, som stod i centrum under söndagens Londonderby mellan QPR och Chelsea, fick sig en rejäl avhyvling av en besviken Chelseatränare efter matchen.

Det var milt sagt tveksamma beslut som låg till grund för Chelseas andra förlust för säsongen, när laget föll mot QPR på Loftus Road under söndagen. Först fick QPR straff efter en axel-mot-axel-tackling av David Luiz, men det skulle inte sluta där. Tio minuter senare viftade domaren med det röda kortet när Bosingwa och Wright-Phillips sprang in i varandra i kamp om bollen.

Saker och ting blev inte lättare när även Drogba blev utvisad innan första halvleks slut, men det var inte det sistnämnda beslutet som Villas-Boas var upprörd över. En frustrerad, men samtidigt samlad Chelseatränare kunde i en intervju till BBC Sports efter matchen konstatera att domaren kort och gott avgjorde matchen:

- I 45 minuter spelade vi med nio man och vi hade ändå de bästa lägena att göra mål, men ingenting gick vår väg idag.  

- Vad jag vill ta upp är att vi på senaste tiden har haft tre domare i tre matcher med direkt influens på matcherna. Det är bara för mycket, för vi är titelutmanare och vi gör allt för att spela bra fotboll, offensiv fotboll, men vi får stå ut med många domares dåliga dagar.

- Någon dag kommer detta att vända till vår fördel, förhoppningsvis, men just nu är det bara för mycket och det håller inte Premier League-standard.

Men det som utlöste Villas-Boas vrede i just denna match stavas Chris Foy för det var han och hans team som hade en dålig dag under söndagen och det var han som fick utstå Chelseatränarens vrede efter matchen.

- Jag är väldigt besviken med Chris (Foy) prestation idag. Jag tycker att han aldrig hade kontroll på matchen. Han tog några korrekta beslut, men han tog flertalet felbeslut och jag tycker att - bortsett från fjärdedomaren - att domartrion inte var bra. De levde inte upp till standarden man förväntas dem att hålla i ett lokalt "west-london" derby, sa Chelseatränaren.

Villas-Boas fick även frågan om han i sitt uttalande även menade att utvisningen på Drogba var felaktig, varpå portugisen svarade:

- Nej, den utvisningen har jag inga invändningar emot. Det var därför jag sa att han (Foy) tog några korrekta beslut.

- Det jag säger är att straffen var ett svag beslut och därefter kommer flertalet liknande situationer i det andra straffområdet där han inte har modet att blåsa, enligt min åsikt.

- Under normala förhållanden, med lite tur i avsluten och med en bra domare så hade vi tagit tre poäng från detta väldigt svåra London-derby.

Daniel Joannou2011-10-23 21:41:00
Author

Fler artiklar om Chelsea