Riverside Stadium, 2022-03-19 18:15

Middlesbrough - Chelsea
0 - 2

Vinst i FA Cupen

Efter att ha besegrat Middlesbrough på bortaplan är Chelsea klara för semifinal i FA Cupen.

Trots den alltjämt röriga situationen som Chelsea FC befinner sig i fortsätter matcherna att spelas. Idag var det dags för kvartsfinal i FA Cupen, en turnering som Chelsea har förlorat  finalen av två säsonger i rad.

Första halvlek:

Chelsea tog direkt tag i bollen och dominerade matchinledningen totalt. Man lyckades skapa ett par halvchanser innan ledningsmålet kom i den 15:e minuten. Efter ett skolboksexempel till uppspel kom Mason Mount loss på högerkanten och serverade Romelu Lukaku en perfekt passning som belgaren enkelt kunde stöta in i mål.

Den efterföljande perioden av matchen var relativt händelselös och präglades av Chelseas bollinnehav men även Middlesbroughs förmåga att sticka upp och skapa någon form av oroligheter för Chelseas backlinje. Hemmalaget sökte fasta situationer och lyckades få fram flera stycken, men klarade inte av att omsätta dem i riktigt farliga målchanser.

Efter 30 spelade minuter kom sedan 2–0 målet för Chelsea. Hakim Ziyech fick bollen strax utanför straffområdet, vek in i banan och pricksköt in bollen i Joe Lumleys bortre hörn. Skottet såg inte otagbart ut, men det var likväl en högkvalitativ individuell prestation av marockanen. Enbart några minuter senare fick Lukaku ett ypperligt läge att utöka ledningen, men anfallarens skott blockerades på mållinjen efter att han rundat målvakten.

Den första halvleken var oerhört stabilt genomförd av Chelsea, som totalt kontrollerade matchen. Man skapade fler bra chanser framåt, utan att för den sakens skull öppna upp sig och släppa till chanser bakåt.

Andra halvlek:

Den andra halvleken startade i ett betydligt lägre tempo än den första halvleken spelades i. Chelsea var mest intresserade av att ha bollen och kontrollera matchen, och hemmalaget lyckades inte skapa några riktiga chanser när de väl fick tag i bollen.

Chelsea fortsatte att spela av matchen, gjorde ett par byten och höll i bollen. Man skapade inte så mycket, men var inte heller intresserade av det. Inbytte Werner fick ett läge att slå spiken i kistan med ett 3-0 mål, men skottet blockerades av 37-årige Sol Bamba.

Sammanfattningsvis var det en relativt händelselös och ointressant andra halvlek, men Chelsea gjorde jobbet och när man väger in den första halvleken var det en klart godkänd insats av Thomas Tuchels gäng som utan större bekymmer säkrade avancemang till semifinalstadiet av FA Cupen.