Wagner lämnar Huddersfield

Wagner lämnar Huddersfield

David Wagner lämnar Huddersfield Town efter tre år som huvudansvarig i West Yorkshire.

Efter en bedrövlig inledning i ligaspelet under Huddersfield's andra säsong i Premier Leaguestår det nu klart att David Wagner lämnar klubben, efter tre år som tränare i klubben.
Engelska Daily Mail skriver under måndagen hur tysken och ägaren Dean Hoyle kommit överens om framtiden, där Wagner inte längre är med i planerna.

I samma artikel berättar ägaren Hoyle att tysken ska ha varit i behov av en paus från fotbollen, men att han gärna hade stannat kvar till slutet av säsongen för att hjälpa klubben i kampen mot nedflyttning.

Vem som blir Wagner's ersättare är ännu oklart. Enligt källor ska Sheffield United's Chris Wilder vara ett alternativ, samtidigt som den forne Terries-försvararen tillika Premier League-ikonen Sam Allardyce kommit upp bland ryktena.

Tillfällig huvudtränare blir den tidigare lagkaptenen Mark Hudson, som inför denna säsong blev tillsammans med Dean Whitehead adderad i David Wagner's tränarstab.

ANALYS:

En sorgens dag i Huddersfield.
Höstens insats har varken varit effektiv eller rolig att bevittna när laget haft sin mest defensivt inriktade period sen tysken tog över 2015. Trots den sanningen känns det både tråkigt och hopplöst att den tyske tränaren, som tog Huddersfield från botten av Championship till Premier League, nu inte längre är en Terrier.
Huddersfield behöver hitta tillbaka till "Terrier's identity" med hög press och flytande omställningsfotboll - som Wagner en gång implementerade i klubben.



 

Adam Stenberg2019-01-14 21:30:00
Author

Fler artiklar om Huddersfield