Werner: ‘’Därför sköt jag ingen straff mot Villa’’
Inget straffmål mot Villa, men Werner nickade snyggt in 1-0 under ordinarie matchtid!

Den tyske landslagsspelaren lyckades med målskyttet under ordinarie matchtid och anser att stödet som hemmafansen bidrog med var mycket speciellt.

Timo Werner har förklarat varför han inte sköt en straff för Chelsea under onsdagens seger efter straffar i Ligacupen mot Aston Villa

Den tyske anfallaren gjorde Chelseas enda mål i den 54:e matchminuten, vilket ledde till att hemmafansen firade genom att sjunga hans namn.

Werner har tidigare fått mycket kritik på grund av svårigheter med målskyttet. Nu anser tysken att det kändes mycket speciellt att få höra fansen hylla honom efter 1-0 målet och erkänner att det kändes tungt att inte få skjuta en straff.

Vad hände?

Werner öppnade målskyttet och gav Chelsea ledningen i andra halvlek efter en fin framspelning av Reece James.

Villa kvitterade tio minuter senare genom Cameron Archer och matchen fick slutligen avgöras på straffar.

Under strafftävlingen lyckades Chelsea göra mål på fyra av fem straffsparkar, Ben Chilwell var den enda Chelsea-spelaren som inte fick bollen i mål. För Aston Villas del missade Ashley Young och Marvelous Nakamba vilket ledde till att Chelsea vann strafftävlingen med 5-3.

Vad sade Werner?

‘’Det känns bra när folk sjunger mitt namn. Det känns även skönt att återigen lyckas med målskyttet.’’, säger Werner till Chelsea Fifth Stand App.

‘’Vi behövde fortsätta vinna och ta oss till nästa runda. Vi är nöjda över matchresultatet.’’

‘’Ett mål öppnar upp matchen. I första halvlek spelade båda lagen passivt och hade svårigheter med sina chanser. Jag anser att vi hamnade under stor press efter vårt ledningsmål, de kvitterade men efter det reagerade vi bra. Vi ville vinna matchen under ordinarie speltid och hade tur att vi lyckades med det efter straffar.’’

Av Werner frågades det varför han inte sköt en straff under strafftävlingen.

‘’För det första hade jag ont i vaden och kunde inte skjuta. I fall det finns friska spelare på plan är det bättre att de skjuter straffarna än att jag gör det.’’, säger Werner.