Werner om sin nya roll under Tuchel
Werner har börjat hitta formen tack vare Tuchels positionsförändring.

Timo Werner förklarar hur en positionsförändring under Thomas Tuchel ledde till att han blev vald till matchens spelare i söndagens bortaseger mot Sheffield United.

Det har synts en förbättring i Timo Werners spel under de senaste matcherna, inte minst mot Sheffield, där han var delaktig i båda målen i en match som Chelsea slutligen vann med 2-1.

Werner var ett konstant hot under hela matchens gång med sina löpningar med och utan boll.

Efter matchen avslöjade tysken att Tuchel tagit i bruk en ny roll som innebär att han får spela mer centralt och närmare sina anfallskollegor. Rollen har hjälpt honom hitta och utnyttja utrymme på plan för att effektivt utmana motståndarna.

’Varje tränare har sin egen spelfilosofi.’’, säger Werner. ‘’Han ger oss mycket idéer. Nu spelar jag som en vänster nummer tio, inte som en vänsterytter. Jag har mera utrymme för mina löpningar i mitten och jag kan spela bakom en anfallare eller med en nummer tio bakom mig som en andra anfallare. Det är väldigt bra för mig och jag tycker också att tränaren gjorde smarta drag i de två senaste segermatcherna.’’

Werner reflekterar över matchen mot Sheffield United överlag, också om sin roll bakom lagets två mål. Han kände sig besviken över att själv inte hitta nätmaskorna, i första halvlek hade han ett läge som rensades bort av en Sheffield-försvarare i sista sekund.

‘’Överlag var det en fin seger av oss. Det var en svår match mot ett Sheffield United som ställt sin försvarslinje högt och vi är väldigt stolta över segern. Jag blev själv mållös men det känns bra att jag kan hjälpa laget på annat sätt och det kommer jag att fortsätta göra.’’

‘’Jag känner mig glad när vi vinner och när jag kan spela fram till två mål, vilket jag gjorde idag men som anfallare vill man göra mål. Tidigare under min karriär har jag inte haft en sån här lång period utan att göra mål men jag måste försöka göra mitt bästa på plan så kommer målen.’’

Matchens andra halvlek innehöll fem väldigt intensiva minuter. Efter ett självmål av Antonio Rudiger var matchen kvitterad till 1-1, direkt efter målet kom Timo Werner fri med Sheffield-målvakten Aaron Ramsdale som fällde Werner och efter en VAR-granskning pekade domaren på straffpunkten. Jorginho gjorde inget misstag från elva meter och sköt in segermålet.

Timo erkänner att han var överraskad över att det tog så länge för straffen att bekräftas, i samband med straffen åkte han på en smäll som ledde till att han blev utbytt senare under matchen.

‘’Jag var lite chockad eftersom jag anser att det var en klar straff. Jag fick bort bollen innan målvakten fällde mig, därför anser jag att det är bra med VAR.’’

‘’Jag åkte på en lårkaka i samband med straffen. De 10-15 minuterna efter det var svåra så jag sa åt Tuchel att han borde byta ut mig eftersom det var en jämn match, i slutändan är det bättre att ha elva friska spelare på plan iställer för tio och en halv.’’

Källa: chelseafc.com