Tottenham Hotspur Stadium, 2024-10-19 13:30

Tottenham - West Ham
4 - 1

Spurs vände mot West Ham
Det är härligt att vinna.

Tottenham lyckades vinna med 4-1 hemma mot West Ham. Det var bortalaget som tog ledningen, men Dejan Kulusevski kvitterade innan halvtidsvilan och sen rann det iväg i den andra halvleken. Spurs tog en skön seger.

Det är roligt att vinna. Spurs vände 0-1 till 4-1 och allt känns bra igen. Det var stundtals frustrerande innan målen kom. West Ham lurade Spurs att spela på kanterna, men det höll inte hela vägen.

Big Ange kan byta tidigt
För alla supportrar är det tydligt att Destiny Udogie är en säkerhetsrisk. Inte på grund av talang, utan för att han inte sätter försvarsspelets grunder. Pedro Porro, Micky van de Ven och Cristian Romero är heller inte att lita på, men dom kompenserar till viss del genom att reparera egna misstag och rädda upp situationer i ett oorganiserat försvar. Men nog borde det gå att styra upp ett försvarsspel bättre. West Ham tog ledningen efter att Udogie fuskat i försvarsspelet, och sen fick Spurs kämpa i uppförsbacke. Dejan Kulusevski hade en fin halvlek och var också den som kvitterade innan halvtidsvilan.

När Spurs tappade mot Brighton tyckte Ange Postecoglou att det var ganska ointressant att tänka på byten. Mot West Ham kom ett byte redan i halvtid, och sen gjorde Spurs tre snabba mål. James Maddison gjorde en okej första halvlek men ersattes av Pape Matar Sarr. Yves Bissouma gjorde Spurs viktiga andra mål, sen fick Spurs med sig ett turligt självmål innan Heung-min Son gjorde 4-1. Det blev väldigt bekvämt, och vad som rimligtvis var dubbla röda kort på Mohammed Kudus efter dubbla slag i ansiktet.

Spurs på rätt väg igen
Tottenham gjorde en riktigt dålig andra halvlek mot Brighton. Men den här matchen gör att det åter finns hopp. Det var vaket av Postecoglou att ändra om på mittfältet efter att West Ham såg ut att ha fått matchen dit man ville. Frågan är vad det betyder för Maddison framöver.

Mål: 0-1 Kudus (18), 1-1 Kulusevski (36), 2-1 Bissouma (53), 3-1 Självmål (55), 4-1 Son (60)