London Stadium, 2021-08-23 21:00

West Ham - Leicester
4 - 1

West Ham - Leicester 4-1

West Ham går upp i serieledning efter en övertygande 4-1 seger i hemmapremiären på Olympic Stadium. Antonio stod för två av målen och blev därmed meste målskytt för West Ham i Premier League.

Moyes hade inför matchen meddelat att det fanns lite skavanker på minst två spelare men staben fick ordning på kropparna och samma elva spelare kunde starta som i premiären. Likaså för Leicester. Enda ändringen från matchen mot Newcastle var ett positionsbyte mellan Benrahma och Fornals på mittfältet. Således formerades startelvan enligt följande:

Fabianski
Coufal, Dawson, Ogbonna, Cresswell
Soucek, Rice
Bowen, Fornals, Benrahma
Antonio

Första halvlek inleddes avvaktande från båda lagen. West Ham ställde upp laget kompakt strax över mittcirkeln och styrde spelet mot Leicesters två mittbackar att hantera uppspelen för att sedan försöka bryta och kontra. När West Ham sedan lyckades erövra bollen vid några tillfällen var det rakt och snabbt kontringsspel med Antonio som uppspelspunkt och lyckades skapa några halvchanser. I 26:e minuten gav matchplanen resultat, Rice vann bollen efter en slarvig passning från Leicester i mitten av planen där vår kapten spelade fram till Fornals och via en fin vändning spelade ut bollen till Benrahma som sedan spelade tillbaka till Fornals som placerade in bollen bakom Schmeichels vänstra stolpe och 1-0 till Hammers. West Ham fortsätter att kontrollera matchen på ett effektivt sätt genom att fortsätta styra spelet så att Leicesters mittbackar fick sköta uppspelen för att erövra bollen högt. I 40:e minuten kunde West Ham bryta ett till uppspel där Cresswells gick upp i rygg på sin Leicester spelare och stötte bollen mot Fornals. När sedan Fornals försökte täcka bollen fick han en otäck stämpling av Perez som satte dobbarna rakt i smalbenet på Fornals. Det ska tilläggas att det inte alls såg ut att vara med meningen men domaren Michael Oliver tvekade inte och tog upp det röda kortet och visade ut Perez med hjälp av VAR.

Andra halvlek startade med hög press, offensiv fotboll och ett West Ham som gick för 2-0 snarare än att försvara sin ledning. Det skulle endast dröja ca tio minuter innan de gav resultat. Antonio fiskade upp en dålig passning hemåt från Soyunchu och kunde sedan servera Benrahma till att lägga in bollen näst intill i öppet mål. Efter 2-0 fortsatte West Ham framåt men i 69:e minuten kom Leicester fram via sin vänsterkant och spelade in bollen till Tielemans som avslutade på en täckande Cresswell där bollen studsade tillbaka till Tielemans och kunde reducera med ett avslut under Fabianski. Trots reduceringen visade spelarna inga nerver och fortsatte spela med högt självförtroende, kontrollerade matchen och tio minuter senare kunde Antonio sätta spiken i kistan med klassmål där han vände bort sin försvarare med ryggen mot mål och bombade in bollen otagbart för Schmeichel i målet. Inte vilket mål som helst, utan Antonio passerade Di Canio som West Hams meste målskytt i Premier League. Han var dock inte nöjd där, utan fyra minuter senare gjorde han ytterligare ett klassmål när han via sin mottagning på första touchen lobbade förbi sin försvarare och på touchen efter forcerade in sitt andra mål i matchen.

Efter matchen:
West Ham gör en fantastisk bra match. Allt från matchplanen till de individuella prestationerna. Moyes har verkligen fått alla spelare att dra åt samma håll och kämpar för varandra. Alla har tydliga roller och vet precis vad de ska göra med bollen och försvarsspelet i de flesta situationer. Antonio är ändå spelaren i centrum i denna match med sin två mål vilket innebar att han blev meste målskytten i Premier League för West Ham. Fornals första halvlek kan vara den bästa halvlek han har gjort i klubben från sin centrala utgångsposition. Det som bekymrar mig är bredden på truppen. Spelet ser väldigt bra ut men bakom startelvan är det tunnt och med Europa League stundande behövs truppen breddas och vi är väldigt sårbara ifall två-tre spelare skulle bli borta under en längre tid.