West Han United- Everton FC

Solsken, frisparksmål och 3 härliga poäng in på kontot. Helgens match kan summeras på många sätt när West Ham återigen hittade vinnarspåret efter 2-1 mot Everton.

West Ham United XI

Fabianski
Fredericks- Dawson- Zouma- Cresswell
Soucek-Rice
Bowen-Benrahma- Fornals
Antonio

Det var lite förändringar sedan sist. Bowen var tillbaka och fick ca 70 minuter på plan och agerade som att han aldrig var borta. Johnson och Masuaku ut och istället in med Fredericks och Fornals från start. Lanzini fick även han börja på bänken.

Första halvleken var en jämn historia där båda lagen hade målchanser. Den förre detta West Ham spelaren Frank Lampard, som nu basar över Everton fick se matchens första mål efter 32 minuter spelade när Cresswell smackade in en otagbar frispark. Everton som kämpar för överlevnad begav sig till halvtidsvila med en bra halvlek i ryggen, men det spelar mindre roll när West Ham leder med 1-0.
West Ham gjorde även de en bra första halvlek. Bowens löpvilja och kreativitet har saknats enormt enligt mig då mer ansvar läggs på Antonio. I Bowens frånvaro har däremot både Fornals, Benrahma och Lanzini fungerat kanon men vi saknar det raka spelet när Bowen ej är på plan.

Den andra halvleken började likt den första, jämt spel och målchanser åt både håll. Lampard fick upp hoppet om poäng när Holgate sparkade in kvitteringen efter att bollen har styrts på Fornals in bakom Fabianski. 1-1 på tavlan och det kändes med all rätt rättvist. Everton bjöd på mycket bra fotboll och hade ett par vassare lägen som slogs undan i de sista passningarna.
West Ham svarade på Evertons kvittering med en snabb replik. Iwobi i Everton missbedömer en passning som West Ham effektivt slår direkt upp i banan till Antonio som kommer någorlunda fri. Ett hårt skott som Pickford klarar men på returer kan Bowen ohotat raka in ledningsmålet. 2-1 till West Ham och man bevisar återigen vilket starkt lag man har offensivt.

Evertons kamp fortsatte men när kaptenen Keane drog på sig sitt andra gula kort för matchen och blev utvisat så blev allt klart. Everton skulle inte klara av att hämta upp detta. West Ham vinner matchen med 2-1 efter en stark insats i ett otroligt viktigt läge. Inte bara i ligan utan också för att få tillbaka självförtroendet inför kommande Europa Leauge mach mot Lyon.

Ett extra plus kanten idag till samtliga men en spelare som stack ut extra i mina ögon, som jag ej har sett spela såhär stabilt bakåt var Ryan Fredericks som jag tycker gör en helt felfri match, klockrent.

Nästa match spelas redan på torsdag då Lyon kommer till London för kvartsfinal i Europa Leauge.