Everton - West Ham
0 - 1

1-0 vinst borta mot Everton
Ogbonna blev matchhjälte!

För andra gången i år blev det vinst med 1-0 borta mot Everton. Detta efter att Ogbonna nickat in matchens enda mål på hörna från Cresswell. En otroligt skön seger och tre lika sköna poäng hem till London!

West Ham kom till start utan Coufal, som fortfarande känner av sin ljumske, och Kral har smittats av covid, vi får hoppas att han klarar sig bra! Dessutom saknades även Noble. Från start ersattes Coufal av Ben Johnson och han gjorde en riktigt bra match!

Då var avbräcken mer kännbara för hemmalaget som saknade två viktiga offensiva pjäser i Richarlison och Calvert-Lewin.

West Ham kom ut piggt i först halvlek och tog taktpinnen och kunde pressa Everton. Det enda som saknades var skärpa sista tredjedelen. Bästa avslutet under matchens första 45 kom när Benrahma tog sig fram mot straffområdet och spelade in bollen till Soucek som kunde vinkla bollen till Bowen som sköt ett lågt skott som Pickford räddade. Returen kunde Soucek slå in i mål, men han vinkades helt korrekt av för offside. Bra spel annars!

I andra halvlek tappades lite av tempot och egentligen var det mest kamp från båda lagen och inte mycket till målchanser åt något håll. Detta tills klockan tickat över 70 minuter och Antonio pressade Pickford i en nickduell och tvingade Everton-målvakten att tappa ut bollen till hörna. Den hörnan förvaltades på bästa sätt då Cresswells boll hittade en stark Ogbonna som kom perfekt och kunde nicka in ledningsmålet.

Därefter försökte Everton flytta upp spelet, men vi försvarade oss uppoffrande och tillät aldrig hemmalaget att kvittera. Soucek fick en otäck smäll då Rondon (medvetet eller omedvetet) satte dobbarna i ansiktet på tjecken som började blöda ymnigt. Det verkar dock inte vara någon fara med vår krigande Soucek.

Segern för oss upp på sjundeplats i tabellen, jämsides med Man. United och endast fem poäng bakom serieledande Chelsea. Härnäst väntar derby hemma mot Tottenham på söndag!