London Stadium, 2022-04-07 21:00

West Ham - Lyon
1 - 1

1-1 och öppet inför returen

Under strålkastarnas sken och en skönsjungande publik tog ett West Ham med reducerat manskap hela andra halvlek med sig 1-1 inför returen i Lyon nästa vecka.

Hammers kom till spel med en i stort sett ordinarie startelva, Lanzini saknades på grund av avstängning och Coufal återfanns på bänken, förhoppningsvis startar han på söndag så att han är i matchform till returen.

Det dröjde tio minuter innan Lyon hittade matchens första målchans då ett instick från Paquetá frispelade Dembele som inte fick ordentlig träff och bollen gick utanför.

Fem minuter senare kom West Hams första målchans då Dawson slog en djupledspassning till Benrahma som kunde springa sig fri från kanten, vinkeln blev dock lite för dålig och Lopes kunde rädda.

Övriga halvleken var stundtals intensiv utan några jättechanser åt något håll, men på tilläggstid kom en riktig käftsmäll då Dembele frispelades och på väg bort från mål fick en lätt smekning på armen av Cresswell och tog tillfället i akt att göra ett svanhopp och Cresswell fick syna ett rött kort. Hård dömt, men även klantigt av Cresswell att sätta sig i situationen. Otroligt provocerande också att se Dembele blinka åt kameran väl medveten om att han fuskade med sig en utvisning. Där kunde kvartsfinalen varit förlorad.

Följaktligen kom Lyon ut och tog initiativet i andra halvlek, men i 52:a minuten gick bollen fram till Bowen genom Fornals och via Lyon-försvarare gick bollen in i mål och ett viktigt ledningsmål för West Ham!

Tio minuter senare kontrade Bowen och slog en lysande passning till Antonio som tyvärr tvekade och inte lyckades förvalta chansen.

Istället kom 1-1 några minuter senare. Ett inspel från Lyon styrdes av Areola på Fredericks som inte hann reagera och bollen gick rakt till Ndombele som fick öppet mål.

Lyon förde sedan spelet under resten av matchen, men ett heroiskt kämpande West Ham försvarade sig väl och hade en del farliga omställningar.

Med tanke på att vi tvingades spela hela andra halvlek med reducerat manskap är jag belåten med både resultat och den kollektiva insatsen. Vi behöver få in Coufal eller Johnson i startelvan till returen, Fredericks hade tyvärr svårt att hänga med stundtals och var vår svaga länk.

Det finns kvalitet i Lyon, men det är helt öppet och vi har alla möjligheter att klara det här!