Lagbanner
Etihad Stadium, 2021-11-28 15:00

Manchester C - West Ham
2 - 1

Andra raka ligaförlusten
Snön föll tätt

Andra raka ligaförlusten

West Ham räckte inte till i snöfallet på Etihad mot ett av ligans bästa lag. Det var inget fel på inställningen, men rent kvalitetsmässigt var det klasskillnad.

Moyes ställde upp på en uppställning som vi såg en del av förra säsongen, men som vi inte sett mycket av i år; nämligen en fembackslinje med Cresswell som mittback till vänster och Masuaku som wing back. Till höger fick Johnson förnyat förtroende istället för Coufal.

Man. City tog som väntat kontroll över bollen och matchen och förde såldes spelet under första halvlek. Trots att Johnson gjorde en riktigt fin rensning på mållinjen så skulle ändå hemmalaget ta ledningen före paus.

I andra halvlek fortsatte City föra spelet och vi hade förtvivlat svårt att hota dem. Rice var som vanligt väldigt stark på mittfältet, men han var för ensam. Dessutom tvingades Cresswell kliva av efter att han heroiskt kastat sig och räddat bollen från att gå över mållinjen, men i samma sekvens rammat målramen. Vi får hoppas att han mår förhållandevis bra!

När klockan tickade upp mot 90 kom 2-0 och då var matchen punkterad. Med matchens sista spark lyckades i alla fall Lanzini spräcka nollan genom att på halvvolley dunka in bollen via ribban, otroligt snyggt, men tyvärr för sent.

Det här var trots allt ganska väntat. Det vi kan ta med oss är att vi kämpade och slet och höll nere siffrorna och med lite flyt kunde kanske en situation gett oss en kvittering. Likväl kommer vi inte ifrån att Man. City är ett väldigt skickligt lag och få lag kommer ta med sig poäng från Etihad den här säsongen.

Nu gäller det att blicka framåt mot onsdagens match mot Brighton som kan visa sig väldigt viktig.

I’m Forever Blowing Bubbles!

JesperJesperWHU2021-11-29 15:47:26
Author

Fler artiklar om West Ham