West Ham - Liverpool
1 - 3

Årets första förlust
Moyes får fundera över taktiken till kommande match.

På söndagskvällen kom säsongens första förlust när West Ham fick se sig besegrade va Liverpool med 1-3. En insats som lämnar en besviken eftersmak då vi inte kom upp i den nivå som krävs.

West Ham kom till spel med en startelva som endast saknade Masuaku. Detsamma kan inte sägas om Liverpool som utöver van Dijk även saknade Mane och Firmino. Vi var nog många som blev exalterade när vi såg deras avbräck.

Första halvlek blev en ganska tillknäppt historia utan några jättechanser åt något håll. Således gick vi in till vila med 0-0 och matchen  var då helt öppen.

Andra halvlek var drygt tio minuter gammal när Salah gav gästerna ledningen, i 68:e minuten var det dags igen och då kändes matchen punkterad. 3-0 kom i 84:e minuten innan Dawson gav oss ett tröstmål.

Jag har stor respekt för Moyes arbete sedan han kom tillbaka förra säsongen, men ibland tycker jag att han är för försiktig. Igår hade vi ett jätteläge att pressa ett Liverpool utan flera viktiga spelare (även om det ska sägas att de ändå är ett väldigt bra lag), men spelade alltför passivt. Dessutom förstår jag inte sista bytena. I 79:e minuten låg vi under med 0-2, då bytte Moyes ut Bowen och Antonio mot Fredericks och Noble, det var verkligen att visa att matchen var förlorad.

Med tanke på att vi möter Villa på onsdag kan jag acceptera att Bowen och Antonio byttes ut, men att inte ta in offensiva spelare som Lanzini och Odubeko är för mig obegripligt. Nu är jag helhetsmässigt belåten med Moyes, men jag är av uppfattningen att konstruktiv kritik ska ges både positivt och negativt när det är befogat och igår tycker jag att Moyes gjorde fel.

Att förlora mot Liverpool förstör ingen säsong, alla lag förlorar ibland, det är inte skäl att gräva ner sig och nu har vi chans till revansch redan på onsdag!