Emirates Stadium, 2022-12-26 21:00

Arsenal - West Ham
3 - 1

Arsenal - West Ham 1-3

West Ham förlorade Londonderbyt efter att tappat en 0-1 ledning i paus till en 3-1 förlust.

Inför matchen hade Moyes en del skador att ta hänsyn till och varken Scamacca, Cornet eller Zouma kunde komma till spel. Antonio som var tveksam till spel kunde starta och Moyes ställde upp med följande startelva:

Fabianski
Coufal, Dawson, Kehrer, Cresswell
Rice, Soucek
Bowen, Paqueta, Benrahma
Antonio

Första halvlek började med att Arsenal hade det mesta av spelet mot ett lågt stående West Ham. Efter 25 minuter lyckades West Ham bryta bollen och slog en längre boll där Bowen bröt in i straffområdet innan han blev fälld och domaren för dagen Michael Oliver blåste straff. Benrahma gick fram till straffpunkten och placerade in bollen kyligt mitt i målet. Efter målet sjönk West Ham ännu längre ned i banan nästan i knät på Fabianski. Trots att Arsenal hade spelövertaget lyckades inte Arsenal skapa några jättefarliga målchanser och West Ham gick till halvtid i ledning.

Andra halvlek började direkt med massivt bollinnehav av Arsenal och efter dryga timmen tog energin slut hos West Ham och flera individuella försvarsmisstag begicks. I 53e minuten Hävde Coufal klumpigt offsidelinjen som medförde att Saka kunde rulla in bollen helt ensam mot Fabianski. I 58e minuten kom Arsenal fram ytterligare en gång på West Hams högerkant och Martinelli kunde göra 2-1 intill första stolpen, ett avslut som Fabianski skall rädda. Sedan i 69e minuten blev Kehler bortsnurrad av Nketiah som rullade in bollen bakom Fabianski. Efter 3-1 var matchen mer eller mindre avgjord och Arsenal spelade av matchen och vann tillslut ganska enkelt med 3-1.

Sammanfattningsvis gjorde West Ham en ganska bra match i 55 minuter med ett solitt försvarsspel för att kunna ställa om på kontringar. Men det blev för jobbigt och energin tog slut för tidigt i matchen och ledde till två individuella misstag framförallt vid de två första målen. Sedan fanns det inte någon plan B och Moyes gjorde inget försök alls taktiskt att förändra matchbilden och Arsenal vann till slut rättvist.