Lagbanner
Villa Park, 2022-08-28 15:00

Aston Villa - West Ham
0 - 1

Aston Villa - West Ham 0-1

Aston Villa - West Ham 0-1

Efter en trög första halvlek lyckades West Ham komma igång i andra halvlek och tog första segern för säsongen. Målet kom tack vare ett långskott av Fornals som turligt styrdes över Martinez.

Efter den svaga inledningen av ligaspelet valde Moyes att göra tre förändringar i startelvan från senaste matchen mot Brighton. Nyförvärvet Emerson ersatte Benrahma, Ben Johnson ersatte Coufal och Scamacca fick göra debut från start i Premier League istället för Antonio. Detta medförde en 3-4-3 formation enligt följande:

Fabianski
Kehler, Zouma. Cresswell
Johnson, Rice, Soucek, Emerson
Bowen, Scamacca, Fornals

Första halvleken inleddes i väldigt svagt tempo där inget av lagen vågade ta tag i matchen vilket resulterades i ett väldigt passivt spel. West Hams egna passningsspel och speluppbyggnad fanns inte alls. Det var anmärkningsvärt hur dåligt passningsspelet var där spelar som Rice slog bort tre enkla passningar i rad. Det ända som hände i första halvlek var en hörna i 14 minuten som Aston Villa gjorde mål på. Men hörnan var utanför kortlinjen innan den nådde Coutinho på första stolpen. Vaket av assisterande domaren att uppmärksamma det. Tyvärr gick också Ben Johnson ut skadad och bytte mot Coufal i 23e minuten.

Till andra halvlek gjorde Moyes ett byte. In kom Benrahma istället för Emerson och West Ham gick tillbaka till 4-2-3-1. West Ham kom ut som ett helt nytt lag i andra halvlek med högre aggressivitet och pressade Aston Villa högre upp i banan. Det gav effekt direkt när West Ham vann bollen högt upp i banan eller tvingade Aston Villa att slå ifrån sig bollen. I 55 minuten lyckades vi vinna bollen högt upp i banan och kunde spela fram Bowen till ett näst intill friläge som tyvärr i sista stund bröts av en Aston Villa försvarare. I 74e minuten spelade Rice fram Fornals som avancerade fram och avslutade några meter utanför straffområdet,  skottet fick en turlig touch på Konsa som gjorde att bollen fick en perfekt båga över Martinez i Aston ViIla-målet och första målet för säsongen var ett faktum. Efter målet fick West Ham ännu mer energi och fortsatte att anfalla och vann majoriteten av närkamperna. Aston Villa lyckades knappt skapa några fler chanser mot att en stabil försvarslinje för dagen med Zouma i spetsen.

Sammanfattningsvis var det en match med två helt olika halvlekar. Första var en av säsongens sömnigaste med två väldigt uddlösa lag. Nya formationen fungerade inte alls och hela laget såg väldigt förvirrat ut. Men när Moyes justerade laget till andra halvlek kom det ut ett lag som vi vant oss vid att se de senaste säsongerna med Moyes. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på den andra halvleken och börja inkassera fler poäng på kontot.

Nästa match är Londonderby mot Tottenham
Coyi!

Emanuel Andersson2022-08-28 17:19:00
Author

Fler artiklar om West Ham