Villa Park, 2021-10-31 17:30

Aston Villa - West Ham
1 - 4

Aston Villa - West Ham 1-4

West Ham fortsätter att övertyga och kunde vinna med 1-4 på bortaplan mot Aston VIlla. Målskyttet fördelas på fyra olika målskyttar som i tur och ordning var Johnson, Rice, Fornals och Bowen

Inför matchen var det två lag med olika formkurvor. Aston Villa hade förlorat sina tre senaste matcher medans West Ham hade tre segrar från senaste veckan. Aston VIlla gjorde en del förändringar från senaste match, skyttekungen Ings fick lämna återbud skadad och lagkaptenen Mings blev petad och fick starta på bänken. Moyes använde sig av devisen “Man ändrar inte på ett vinnande lag” och ställde upp med samma lag som slog Tottenham senast i ligan.

Fabianski
Johnson, Zouma, Ogbonna, Cresswell
Rice, Soucek
Bowen, Fornals, Benrahma
ANtonio

Första halvlek tog West Ham tag i taktpinnen direkt från start och styrde spelet mot ett inledningsvist passivt Aston Villa. Det gav resultat tidigt när Rice avancerade på mitten, spelade ut bollen till en framrusande Johnson på kanten som klev in i banan och avslutade med sin vänsterfot lågt mot bortre stolpen och 0-1 till West Ham efter endast sju minuter. Efter målet fortsatte West Ham föra spelet men ju längre halvleken gick minskade intensiteten och Aston VIlla bjöds in i matchen. I 34:e minuten kunde Aston VIlla kvittera efter slarvigt försvarsspel på West Hams vänsterkant, vilket Buendia kunde utnyttja med en passnings snett bakåt och Watkins kunde placera in bollen i öppet mål från straffpunkten. Direkt efter kvitteringen vaknade West Ham till och började ta initiativet igen. I 38:e minuten skulle vår kapten Rice återigen visa att han är en av ligans absolut bästa spelare och återtog ledningen till West Ham med ett skott utanför straffområdet som letade sig in vid samma stolpe som första målet.

Andra halvlek hann bara att gå fem minuter innan Konsa fällde Bowen och fick rött kort för frilägesutvisning. Utvisningen visade sig vara ett uppvaknande för Aston Villa som hade sin bästa period i matchen som resulterade med en nick i ribban av Watkins. West Ham var passiva och hade svårt att veta hur de skulle hantera det numerära överläget. Men i 80:e minuten kom det förlösande 1-3 målet via en kontring av Bowen som avslutade mot vänstra stolpen, Martinez räddade men inte längre ut än att Fornals kunde stöta in returen i öppet mål. Efter målet var matchen i princip över och fyra minuter senare kom 1-4 via Antonio som vände bort sin försvarare, spelade fram Lanzini som sedan serverade Bowen som kunde rulla in bollen i öppet mål. Efteråt spelade West Ham av matchen innan domaren Chris Kavanagh blåste av matchen.

Efter matchen:
Det märks verkligen att detta är ett lag i harmoni, glädjen det utstrålar och inställningen spelarna visar upp och gör jobbet för varandet. Det är uppenbarligen en stor del av framgången detta lag har haft sedan Moyes tagit över. Trots att insatsen inte var på topp under matchen vinner vi ända med 1-4. Declan Rices insats var otrolig och han levererar toppinsats på toppinsats.