Turf Moor, 2021-12-12 15:00

Burnley - West Ham
0 - 0

Burnley - West Ham 0-0

West Ham fick med sig en poäng på Turf Moor efter att spelat 0-0. En match som mest bestod av fasta situationer och dueller.

West Ham kom till spel med en skadedrabbad backlinje. Den stora frågan var ifall Cresswell skulle komma till spel efter sin skada, men han fick kasta in handduken. I övrigt fick Lanzini fortsatt förtroende på offensiva mittfältet efter sina mål i de två senaste matcherna. Moyes ställde upp med följande startelva:

Fabianski
Coufal, Dawson, Diop, Masuaku
Soucek, Rice
Bowen, Lanzini, Benrahma
Antonio

Burnley inledde första halvlek bäst med mycket tuyngd och fysiskt spel som resulterade i några halvchanser inledningsvis. Men efter dryga första kvarten kom West Ham in i matchen och började föra spelet mer och mer. West Ham skapade två farliga målchanser, båda på fasta situationer där Diop var närmast med en nickskarv på Bowens frispark som Pope räddade med en utmärkt enhandsräddning. West Ham kunde fått en straff när Dawson blev fälld bakifrån i straffområdet men VAR friade.

Andra halvlek började väldigt bra och West Ham spelade sig fram till flertalet bra lägen men sista passningen var för dålig eller felbeslut togs när väl de bra lägena dök upp. Vi hade flertalet bra lägen som inspelet till de fristående medspelarna saknade kvalitet . Efter dryga 20 minuter in i halvleken lyckades Burnley neutralisera West Hams momentum och matchen stod och vägde med mycket kamp och långbollar. Matchen öppnade upp sig lite mer med tio minuter kvar då bägge lagen flyttade upp spelet mer som skapade ytor för kontringar. Dock blev det inte några riktigt farliga målchanser och matchen slutade 0-0.

Matchen präglades mest av kamp och fasta situationer. Det blev hela 6-14 i hörnor. Inget av lagen lyckades utnyttja det till mål. Försvarsspelet såg väldigt stabilt ut och hela backlinjen gjorde det väldigt bra. Dock såg anfallsspelet väldigt trött ut nu och spelare som Antonio och Benrahma gick inte att känna igen ifall det är samma spelare som startade i början av säsongen. Bäst på plan var utan tvekan Rice som är den som drev  på både anfallsspelet och skyddade backlinjen bäst. Det känns helt klart som två förlorade poäng.